Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTEKLA MU JE I DOZVOLA

Zagrebački policajci zaustavili motociklista pa ga poslali na tehnički pregled: Popis neispravnosti je dugačak

Šibenik: Po?eli Dani tehni?ke ispravnosti motocikala i mopeda
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
28.06.2024.
u 15:07

A ni to nije bilo sve jer je 31-godišnjem vozaču Suzukija, naime, istekla i vozačka dozvola, nije ni odjavio motocikl u roku od 15 dana od isteka prometne dozvole, te nije obnovio policu obveznog osiguranja, a uz sebe nije imao ni prometnu dozvolu.

Zagrebačka policija zaustavila je 31-godišnjaka na motociklu dok se kretao Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka. Sve se dogodilo u ponedjeljak, 24. lipnja, oko 15.45 sati, a policija je obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrdila sumnju u tehničku ispravnost motocikla zbog čega ga je uputila na izvanredni tehnički pregled.

"Utvrđeno je sedam većih tehničkih nedostataka i to: neoriginalni ispušni sustav od 109 decibela, (dozvoljeno 96), neispravnost kočnog svjetla, neoriginalni nosač registarske pločice, nedostaje registarska pločica, nedostaje osvjetljenje registarske pločice) koji su po članku Pravilnika o tehničkim pregledima vozila okarakterizirani kao opasni nedostatak te je motocikl sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama isključen iz prometa", stoji u priopćenju PUZ-a.

A ni to nije bilo sve. Naime, 31-godišnjem vozaču Suzukija istekla je vozačka dozvola, nije ni odjavio motocikl u roku od 15 dana od isteka prometne dozvole, te nije obnovio policu obveznog osiguranja, a uz sebe nije imao ni prometnu dozvolu.

VEZANI ČLANCI:

Protiv vozača će biti podnijet prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja, a ukupna predviđena propisana minimalna kazna za navedene prekršaje iznosi 1330 eura.

VIDEO Prošao kroz debelo crveno i skoro prouzročio nesreću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije