FOOD TRUCK FESTIVAL

Popularni kamioni parkirali na Britancu: Nude burger 'Oči boje kestena' i knedlu 'Princeza s Madagaskara'

Zagreb: Na Britancu počeo Food Truck Festival
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/78
05.09.2024.
u 08:00

Za podizanje atmosfere zaduženi su DJ-evi pa je večeras na repertoaru nostalgija, a u subotu, posljednjeg dana manifestacije je "Tamo gdje je sve po mom"

Vratili ste se s godišnjeg i u potrazi ste za mjestom gdje se nakon napornog radnog dana možete opustiti uz osvježavajuće koktele, a pritom i omastiti brk? Pronaći ga možete u samom centru metropole, na Britanskom trgu, kamo se prvi put smjestio mnogima omiljeni Food Truck Festival, koji traje do subote.

Uštipci od teletine ili vegeverzija

Svoje parkirno mjesto osigurala je ondje i ekipa iz bara Mrav, a u ponudi su njihovi popularni burgeri, među kojima je i "Smash loaded". Izdvojite li 12 eura, guštat ćete tako u sočnoj pljeskavici od junetine iz domaćeg uzgoja u brioche pecivu s dodatkom cheddar sira, hrskave slanine, rajčice, karameliziranog luka te pikantnog i BBQ umaka. Za istu cijenu kušati možete i specijalitet njihove kućice na kotačima, "Beef Pastrami", odnosno sendvič od dimljene i sušene delicije pripremljene od junetine s dodatkom umaka od Dijon senfa, kiselih krastavaca i topljenog cheddar sira.

Burger nazvan "Oči boje kestena" hit je kućice BBQ Hot Yard, majstorica Maja Šipek radi ga od juneće pljeskavice u brioche pecivu, a okuse nadopunjuju majoneza od gljiva začinjena limetom, pire od kestena i prženi luk. Stoji 9,90 eura, a jedan manje platit ćete njihov slavni "Smoky Texas" koji odlikuje izvana hrskava, a iznutra sočna pljeskavica u brioche pecivu s dodatkom BBQ umaka, špeka, pečenog luka i cheddar sira.

Ljubitelje bliskoistočne kuhinje oduševit će pak istoimena kućica gdje se, među ostalim, nude začinjeni uštipci od teletine u lepinji, pripremljeni prema tradicionalnoj recepturi, a poslužuju ih uz kupus salatu, kisele krastavce i luk s umakom te Amba-tahini umakom. Cijena mu je 10 eura, a za dva manje, koliko stoji verzija s falafelom, guštati mogu i vegetarijanci. Osvježenje ondje možete pronaći u prirodnoj limunadi te ledenom čaju, koji koštaju dva eura.

Prvi se put na festivalu predstavljaju i veseli Koprivničani sa svojim street food konceptom Rezanac.

VEZANI ČLANCI: 

– Naša priča započela je prije šest mjeseci, a specijalizirali smo se za jela u woku koja radimo s domaćim rezancima. Prvi put smo izišli izvan granica Koprivnice i zasad su najpopularnije varijante s piletinom, ali i tofuom, koji se u matičnom gradu gotovo i ne traži – kaže vlasnik Matija Pjatakov. Po cijeni od devet eura kušati tako možete rezance s pilećim zabatkom, lukom, paprikom, tikvicama i umakom od sezama, a toliko stoji i verzija s pikantnom svinjetinom u umaku od crnog papra s dodatkom paprike, luka i brokule.

Sladokusce će pak oduševiti štand Ice Crone, gdje mogu kušati kroasane punjene sladoledom. Kombinacija je to hrskavog, toplog kroasana, sladoleda, umaka i preljeva po želji, a preporučit će vam ljetni hit "Pistachio dream", odnosno kroasan punjen kremom i sladoledom od vanilije s preljevom i komadićima orašastog ploda. Na jelovniku je i kombinacija lješnjaka i karamele, ali i čokoladna bomba s Nutellom i komadima mljevenih lješnjaka, a stoje šest eura. Meke okruglice punjene nadjevima, poznatije kao Ferdinand knedle, nude se čak u 15 varijanti, a najpopularnije su, kažu, klasična sa šljivama, koja po komadu stoji 2,50 eura. A za 50 centi više nudi se i "Princeza s Madagaskara", odnosno knedla punjena burbonom od vanilije, mascarpone sira i bijele čokolade.

Šarene koktele na Britancu miksa Maraska, a neće pogriješiti odlučite li se osvježiti, primjerice, pićem pod nazivom "Maraschino kiss" s dodatkom sirupa od višnje i limete. Stoji 5,70 eura, a dodate li 50 centi, guštati možete i u koktelu "Capo di tutti capi" u koji se miješaju džin, sok od limete i mineralna voda.

VEZANI ČLANCI: 

Za podizanje atmosfere na Food Truck Festivalu pobrinut će se brojna poznata DJ imena, a večeras je na rasporedu Robert Mareković, koji će u sklopu Retro Britanca u posjetiteljima nastojati probuditi nostalgiju. Neke od najpoznatijih R&B hitova sutra će vrtjeti DJ Medo i Mihael Kworka, a posljednjeg dana manifestacije DJ Ivan Škrinjarić odvest će vas "Tamo gdje je sve po mom".

Ni ljubimci neće ostati gladni

Festival možete posjetiti svakoga dana od 17 sati do ponoći, a odlučite li se na dolazak u društvu četveronožnih prijatelja, ni oni neće ostati gladni jer je Purina osigurala Pro Plan kutak s osvježenjem, poslasticama i brojnim vrijednim nagradama za kućne ljubimce.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije