ŠPANSKO-ORANICE Zimska služba nije uklonila snijeg, nanose, srećom, otopila južina

POS-ov kvart komunalci ne čiste pa stanari mogu dobiti kaznu!

19.01.2009.
u 23:57

Iako im je jučer pomogla južina koja je topila nanose snijega, stanari POS-ova naselja ostali su nezadovoljni ponašanjem komunalaca.

– Od useljenja 2005. nisam uočila nijednu ralicu koja bi naše ulice trebala očistiti od snijega – požalila nam se čitateljica Dubravka Tomljanović.

Ne čiste jer je gradilište
Kolnici su jučer na pojedinim dijelovima bili očišćeni od snijega, no samo ispred nekoliko ulaza u zgrade.

Južina je zagrijala zrak pa su pločnici u ulicama Mike Tripala, Josipa Strganca i Vlade Gotovca bili blatni i bljuzgavi. Između zgrada bilo je ugažena snijega koji se tek počeo otapati jer ralica onuda nije prošla. Stanari naselja kažu da su zbog straha od lomova izbjegavali pločnike te hodali kolnikom.

– Naš je kvart zaboravljen, nitko ga nije očistio osim stanara koji prema rasporedu čiste dijelove pločnika ispred ulaza u zgradu. No, nisu svi čistili ispred svojih zgrada pa je sreća da je zatoplilo. Najgore od svega je to što ralica, ako snijeg ponovno padne, ovuda neće proći pa će, kao i dosad, čisto biti ispred ulaza u zgrada zbog stanara koji se boje da ih komunalni redari ne kazne – kaže Marko, stanar Ulice Josipa Strganca.

Profectusovo naselje, koje se nalazi sjeverno od POS-ova naselja, bilo je potpuno očišćeno od snijega.

U Zimskoj službi kažu da POS-ovo naselje nisu očistili od snijega jer se ondje i dalje gradi, a gradilišta se ne čiste od snijega. No, napomenuli su da stanari i suvlasnici moraju poštovati Komunalni red, koji im nalaže da moraju očistiti snijeg i led ispred zgrada, ali i s krovova jer ugrožavaju živote prolaznika. Plan čišćenja sastavljaju predstavnici suvlasnika.

Kazna 1000 do 2000 kn
Komunalni redari nesavjesne stanare trebaju upozoriti da očiste snijeg, a ako se ogluše, mogu ih kazniti s tisuću do dvije tisuće kuna. Pravne će osobe neočišćeni snijeg stajati od pet do deset tisuća kuna kazne. Stanari mogu unajmiti tvrtku ili studente koji će im očistiti prilaze zgradama, a mogu ih platiti novcem iz pričuve.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije