intervenirali vatrogasci

Požar u Zagrebu: Zgradu je u trenutku ispunio smrdljivi dim, opušak cigarete zapalio je smeće

ILUSTRACIJA
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
23.10.2023.
u 18:13

Nemirno poslijepodne imali su stanovnici na zagrebačkim Krugama.

Gusti dim ispunio je stubište stambene zgrade i uznemirio stanare zagrebačkog kvarta Kruge danas poslijepodne. Četiri vatrogasna vozila usprkos gradskim gužvama nešto poslije 16.30 stigli su na požarište u Ulici Vranovina. Gorjelo je ispred ulaza na broju 22A, a osim smrada dima i neugodnog prizora, srećom, većih posljedica nije bilo.

Do požara je došlo kada se kanta sa smećem ispred ulaza u stan zapalila. Požar je brzom reakcijom zagrebačkih vatrogasaca iz postaje Centar stavljen pod nadzor te ugašen, a nakon gašenja nastavilo se s ventilacijom stubišta.

– Jako je počelo smrdjeti i vidjeli smo da se za trenutak zgrada ispunila dimom, mislio sam da je gadan požar – rekao nam je jedan od očevidaca.

POVEZANI ČLANCI:

Ulazna vrata stana od vatre su zadobila manja oštećenja, a druge štete nije bilo, baš kao niti posla za elektru i plinaru budući da vatra srećom nije stigla do instalacija. Požar koji je izbio oko 16.30, neslužbeno, navodno je izazvao opušak koji je zapalio vrećicu sa smećem.

Podsjetimo, u svibnju ove godine već je gorjelo u blizini u istom naselju. Zapalilo se tada skladište autodijelova u kompleksu poslovnih zgrada na Krugama, a taj je požar gasilo gotovo 30 vatrogasaca s devet vozila. Drame nije bilo jer je cijela intervencija odrađena u manje od 10 minuta.

GALERIJA: Ovako je izgledalo gašenje požara u svibnju

ILUSTRACIJA
1/80
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije