Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sezona ljetnih radova

Pripremite se na gužve: Od idućeg tjedna za promet se zatvaraju neke od najfrekventnijih zagrebačkih ulica

Zagreb: Zbog radova zatvorena je Selska od Ozaljske do Zagrebačke avenije
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
29.06.2024.
u 17:14

Od utorka se za sav promet zatvara Ozaljska ulica, na dijelu od Krapinske do Nehajske, a radovi na izgradnji novog vodoopskrbnog cjevovoda zbog učestalih puknuća dotrajalog postojećeg cjevovoda izgrađenog 1934., odnosno dijelom 1954., ondje će trajati sve do 31. kolovoza

S prvim danima ljeta počela je i sezona radova na zagrebačkim prometnicama. Otežan promet od ponedjeljka pa sve do 31. srpnja očekuje se tako na Zagrebačkoj cesti i to na dijelu od Branimirove do Ulice Ljudevita Posavskog. Programom asfaltiranja nerazvrstanih cesta I. reda u 2024., kako ističu iz Grada, kojeg je donijela Gradska skupština, Gradski ured za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost, osigurao je 850.000 eura za asfaltiranje južne kolne trake Zagrebačke ceste od ulice Dubrava do Ulice Ljudevita Posavskog.

– Planiranim radovima se vrši asfaltiranje kolnika u svrhu produžetka eksploatacije prometnice koja je zbog njene opterećenosti u dotrajalom stanju. Uklonit će se gotovo 9.000 četvornih metara postojećeg asfaltnog zastora te zamijeniti novim – dodaju. Za vrijeme izvođenja radova, promet će se odvijati suženim dijelom kolnika u smjeru istok-zapad i obrnuto jednim prometnim trakom, odnosno u nekim smjerovima bit će onemogućen. Zabranjeno će tako biti prometovanje iz Zagrebačke ceste u Ulicu Kaktusa i Ulicu Ljubičica. Iz Grada mole da posebnu pozornost obrate pješaci, s obzirom na to da će se u zoni gradilišta kretati povećani broj teretnih vozila i opreme.

VEZANI ČLANCI: 

Od utorka se pak za sav promet zatvara Ozaljska ulica, na dijelu od Krapinske do Nehajske, a radovi na izgradnji novog vodoopskrbnog cjevovoda zbog učestalih puknuća dotrajalog postojećeg cjevovoda izgrađenog 1934., odnosno dijelom 1954., ondje će trajati sve do 31. kolovoza. – Predmetnim radovima građanima će se omogućiti funkcionalna i sigurna opskrba sanitarnom vodom, ali i bolja protupožarna zaštita. Ukupna duljina planiranog cjevovoda iznosi 489,65 metara. Istim projektom obuhvaćena je i rekonstrukcija 70 kućnih priključaka – ističu iz Grada. 

Planirano je i da svi radovi, uključujući i sanaciju prijekopa nakon završetka radova na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda i spojnih vodova odnosno kućnih priključaka, budu gotovi do kraja kolovoza, kako bi Ozaljska spremno dočekala povratak građana s godišnjih odmora i početak nove nastavne godine. Iz Grada napominju kako će vozilima javnog gradskog prijevoza i stanovnicima Ozaljske biti omogućen prolaz ulicom, odnosno dolazak do svojih domova. Za sve ostale sudionike u prometu obilazni pravac bit će:

• Krapinska ulica – Selska cesta i obratno.

Na lokacijama izvođenja radova sugrađanima će biti postavljene obavijesti, a u slučajevima nužnih prekida u opskrbi vodom, ista će biti omogućena putem autocisterni. Za vrijeme trajanja radova mogući su kraći prekidi u opskrbi vodom. Na izgradnji novog vodoopskrbnog cjevovoda radit će se i na Ilici, od Selske ceste do Ulice Črnomerec, gdje postojeći cjevovod datira iz 1890. Ukupna duljina planirane dionice radova iznosi otprilike 530 metara s rekonstrukcijom 15-ak kućnih priključaka. 

VEZANI ČLANCI: 

Za vrijeme radova, koji počinju u srijedu, a traju do 31. kolovoza, otežano će prometovati i javni gradski prijevoz, dok će za sve ostale sudionike u prometu obilazni pravac biti:

• Ilica – Selska – Zagorska – Tomislavova – Zagrebačka – Oranice – Ilica.

• Ilica – Sv. Duh – Dunjevac – Sv. Duh – Krčelićeva – ulica Črnomerec – Ilica.

Za vrijeme radova bit će onemogućen ulaz i izlaz iz smjera Cankarove ulice prema Ilici. Tijekom izvođenja svih radova, iz Grada mole sugrađane da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju, da poštuju zabranu kretanja te da imaju razumijevanja zbog mogućih poteškoća u prometu. Ujedno, vozače mole da se pridržavaju privremene prometne regulacije te da poštuju zabrane kretanja, u cilju zaštite radnika i ostalih sudionika u prometu.

GALERIJA Ni podnevno Sunce nije zaustavilo odlučne putnike: Na graničnim prijelazima i naplatnim postajama i dalje gužve

Zagreb: Zbog radova zatvorena je Selska od Ozaljske do Zagrebačke avenije
1/7

Komentara 7

BI
Binga01
18:20 29.06.2024.

Nogostup na Vukovarskoj od Ivanićgradske prema Sveticama asfaltiraju već 2 mjeseca.

DA
DarthVader
11:42 30.06.2024.

Gospodo, pa zar opet. Pa ja se bum ranil.

EJ
ejStef
19:50 29.06.2024.

2 mjeseca? Pa koji je njima? I za javne službe je previše...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije