podaci ZET-a

Promjene zbog oštećenja: Pojedine tramvajske i autobusne linije preusmjerene, žičara neće raditi

Zagreb: Zastoj tramvaja na Trgu bana Jelačića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/52
20.07.2023.
u 07:36

U tijeku je zastoj tramvajskog prometa preko Trga bana Josipa Jelačića zbog oštećenja gornjeg voda

Nezapamćeno nevrijeme poharalo je jučer u popodnevnim satima kontinentalnu Hrvatsku. Tijekom nevremena, tri su osobe smrtno stradale. Jak vjetar rušio je brojna stabla i prometnu signalizaciju te nosio krovove kuća, zgrada i prometnica, a obilna kiša poplavila je mnoge ulice. Zbog nastalih oštećenja, ZET je izvijestio kako pojedine tramvajske i autobusne linije u Zagrebu jutros voze preusmjereno ili skraćeno. Jutros je do prekida prometa u centru grada doveo kvar na tramvaju i mreži.

VEZANI ČLANCI:

U autobusnom prometu linija 102 (Britanski trg - Mihaljevac) vozi preko Pantovčaka, linija 130 (Črnomerec - Borčec) skraćeno do Rušiščaka, linija 146 (Jankomir - Reljkovićeva) prometuje djelomično izmijenjenom trasom u zoni Prilaza baruna Filipovića, linija 109 iz Dugava prema Črnomercu prometuje Cankarovom ulicom, linija 139 (Reljkovićeva - Jelenovac) od 6:00 u prekidu zbog stabla na kolniku, kao i linija 140 za Sljeme.

Žičara Sljeme, ističe ZET, danas neće biti u prometu. Naime, razlog je pad stabla na gornju postaju, a potrebno je i pregledati cijelu trasu. 

VIDEO Građani uzeli stvar u svoje ruke: Motornim pilama saniraju štetu te reguliraju promet u kvartu

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je jučer oko 1000 poziva. Prema informacijama Ravnateljstva civilne zaštite od 19.30 sati, na području Zagreba i Zagrebačke županije bilo je preko 1300 intervencija žurnih i komunalnih službi.

U Zagrebu su smrtno stradale dvije osobe. Policijska uprava zagrebačka navodi kako su, zbog pada stabala, život izgubili 50-godišnji pješak u Ulici Svetog Mateja i 48-godišnji vozač osobnog automobila na Slavonskoj aveniji. Muškarac (36) teško je ozlijeđen uslijed pada građevinskog krana, a ozlijeđeno je i više desetaka osoba. Također, jedna je osoba ozlijeđena na području Rugvice. 

VEZANI ČLANCI:

"Održana je sjednica Stožera civilne zaštite grada Zagreba te je radi sanacije posljedica nevremena angažirano 50-ak pripadnika Postrojbe opće namjene civilne zaštite Grada Zagreba", navelo je Ravnateljstvo. 

Tijek događaja i najnovije informacije možete pratiti OVDJE

VIDEO Poplavila Ilica, građani se sakrivaju u tramvajima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije