JEDAN POGINULI

Putnica koja je bila u tramvaju u Zapruđu ispričala detalje nesreće: 'Bili smo u velikom šoku, vozaču je pozlilo'

Jedna osoba poginula u sudaru tramvaja i autobusa
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/26
14.10.2024.
u 09:53

Vozač je pokušao zaustaviti tramvaj, no u tome nije uspio, a nakon nesreće odmah je izašao iz kabine kako bi provjerio jesu li svi putnici u redu

Putnici stare sedmice nisu se ni snašli kada je jutros, nešto poslije 5 sati, tramvaj počeo naglo kočiti kod rotora u zagrebačkom Zapruđu, na Aveniji Dubrovnik, te se na kraju sudario s autobusom privatnog prijevoznika koji je jurio u njegovu smjeru. Jedna osoba je poginula u ovoj teškoj nesreći, potvrdila je ranije policija, a još treba otkriti je li riječ o pješaku ili vozaču autobusa. Nakon nesreće javila nam se i svjedokinja koja je ispričala što se točno dogodilo na toj zagrebačkoj prometnici, dok je s još desetak putnika bila u tramvaju koji je iz smjera Arene Zagreb putovao prema Dubravi. 

Autobus uopće nije kočio dok je velikom brzinom išao prema tramvaju koji je upravo prolazio rotorom, kazala je putnica ZET-ova tramvaja. Vozač je pokušao zaustaviti tramvaj, no u tome nije uspio, a nakon nesreće odmah je izišao iz kabine kako bi provjerio jesu li svi putnici u redu. 

– Izašli smo svi skupa iz tramvaja, ali nakon prvobitnog šoka vozaču tramvaja baš nije bilo dobro. Njega je hitna odvezla, ali je doktorica rekla da bi trebalo biti okej – kaže svjedokinja koja je i sama natukla nogu i ruku od siline udarca i kočenja tramvaja. 

– Većina je odmah otišla s mjesta nesreće. Prvo tog čovjeka nismo ni vidjeli, tek kad je jedan od vozača išao do autobusa vidio je čovjeka da leži – dodala je, navodeći kako je tijelo poginule osobe bilo u neprepoznatljivu stanju. Naime, policija i dalje radi na očevidu tako da zasad još nije poznato tko je poginula osoba. Malo je reći, priča nam svjedokinja, da su svi bili u šoku

POVEZANI ČLANCI:

– Dok sam bila tamo nisu znali je li poginuo vozač autobusa ili pješak. Veliki šok je to bio, još veći jer ne znamo tko je poginuli. Ako je pješak, onda je vozač autobusa pobjegao s mjesta nesreće, a to je nešto što ne mogu shvatiti – tvrdi svjedokinja, što bi policija trebala ubrzo utvrditi i objaviti, a zasad još nije poznato.

Inače, velike gužve stvorile su se u jutarnjim satima, a i sam HAK preporučio je vozačima da izbjegavaju to područje zbog očevida koji traje već više sati. Uz to, i tramvajski promet bio je zatvoren u oba smjera, putnike su vozili autobusi, a promet je bio normaliziran tek oko 8.55 sati.

Komentara 1

Avatar bender
bender
12:11 14.10.2024.

Ček malo vozač busa je zbrisao!??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije