sukob

Radnici prijete tužbom jer im nisu isplaćene jubilarne nagrade

zetovci (1)
Patrik Macek/PIXSELL
05.01.2013.
u 22:28

Iz uprave Holdinga poručuju da su u skladu s racionalizacijom troškova donijeli odluku o smanjenju troškova osoblja

Nakon što je Zagrebački holding najavio otkazivanje kolektivnog ugovora, sindikati Holdinga uzvratili su najavom tužbe jer im još nisu isplaćene jubilarne nagrade za 2012. godinu.

– Uopće mi nije jasno zašto nam nisu isplaćivali malo pomalo ako nisu imali za odjednom dati. To su prava koja su nam zagarantirana kolektivnim ugovorom – kaže Neven P., radnik ZET-a koji je trebao dobiti oko 5200 kuna jubilarne nagrade.

Prema njegovim riječima jučer je većina zaposlenika ZET-a potpisivala pristanak da se tuži Zagrebački Holding.

– Ako i raskinu kolektivni ugovor, on je tako složen da će vrijediti još sljedećih šest mjeseci, a mi ćemo se onda sudskim putem ići boriti da vrijedi i dulje od šest mjeseci ili da se sklopi novi kolektivni ugovor koji će zadovoljavati obje strane – kaže Darko Kleinberger, šef koalicije sindikata.

Iz uprave Holdinga poručuju kako se nadaju da do tužbe neće doći, te da će se radnicima isplatiti neoporezivi dio jubilarnih nagrada.

– A to je za deset godina 1500 kuna, za 15 godina 2000 kuna, za 20 godina 2500, za 25 godina 3000 i za 40 godina rada 5000 kuna – objašnjava glasnogovornik Dušan Viro koji je napomenuo da je uprava u skladu s racionalizacijom troškova donijela odluku kako je nužno smanjiti i troškove osoblja.

>> Sindikati traže manja prava i upravi, a ne samo sebi

Ključne riječi

Komentara 16

OB
-obrisani-
23:03 05.01.2013.

Na pogresnom ste mjestu... Niste ravnatelji HMZO ili HZZO ... tam se djele velike pare... Za jedne ima za druge sipak...

BE
bernardica2
23:12 05.01.2013.

judi moji..gledan jude djelatnike..od radnik..i niko ..niti fleku..na odijelu..svi cisti i nevini..

OB
-obrisani-
22:35 05.01.2013.

Sve je to Bandićevo djelo. Da su ovi iz Holdinga i Gradske uprave ikad iskusili rad kod privatnih poslodavaca, ne bi ovako pričali. Zaštićeni su kao medvjedi. Jeli netko u zatvoru radi pljačke u Vodovodu? Jasno da nije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije