OBEĆANJE STARO 30 GODINA

Radovi napreduju: Evo kada bi trebala biti dovršena tržnica u Vrapču

Foto: Grad Zagreb
1/4
10.08.2024.
u 13:00

Uz potpuno novu zgradu tržnice u Vrapču, trenutno se izvode ili pripremaju veći radovi investicijskog održavanja, kao što su popravci štandova, tendi, krovova i liftova, na tržnicama Trešnjevka, Dolac, Utrine i Prečko.

Nakon više desetljeća Zagreb će dobiti novu tržnicu, u Vrapču. – Izgradnja nove zgrade započela je prije pet mjeseci, i trajat će još četiri. Radi se o prvoj velikoj kapitalnoj investiciji u tržnice u Zagrebu nakon gotovo 30 godina, kada su otvorene tržnice na Jarunu i Savici – rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet koji je ovaj tjedan, u društvu voditelja podružnice Tržnice Zagreb Marina Rončevića i predsjednika Vijeća gradske četvrti Donata Radasa, obišao radove.

Ukupna vrijednost projekta je 2,3 milijuna eura, a planirani rok izvođenja radova je 9 mjeseci. Predviđena je izgradnja samostojeće zgrade koja se sastoji od podruma i prizemlja, ukupne građevinske bruto površine od oko 500 m2.

POVEZANI ČLANCI:

– Novi objekt prostirat će se na sjevernoj strani vrapčanskog parka koji će ovom izgradnjom dobiti reprezentativniji obod – istaknuo je Korlaet. Zgrada je organizirana u dvije zone: sjeverni dio tržnice sadrži lokale, poslovne prostore te prateći servisni dio za organizaciju rada tržnice. Južni dio tržnice orijentiran je prema parku kao fleksibilni prostor s pomičnim prodajnim klupama za prodaju voća, povrća i drugih namirnica. U podrumskoj garaži predviđeno je 21 parkirališno mjesto, stubište, dizalo i wc za vanjske korisnike. Predviđeno je i pet vanjskih parkirnih mjesta. Uz prodajni dio, na istočnom dijelu zgrade naći će se i ugostiteljski lokal s natkrivenom terasom.

Uz potpuno novu zgradu tržnice u Vrapču, trenutno se izvode ili pripremaju veći radovi investicijskog održavanja, kao što su popravci štandova, tendi, krovova i liftova, na tržnicama Trešnjevka, Dolac, Utrine i Prečko. U gradu je ukupno 20 tržnica i njima upravlja Holdingova podružnica Tržnice Zagreb. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Make my day
Make my day
23:29 10.08.2024.

Lijepo. Ali tržnice su u fazi odumiranja jer nove generacije ne idu na njih, stoga je nejasno za koga je ovo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije