Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporni kod

Roditelji odgojitelji tvrde kako od Grada dobivaju anonimne upitnike koji nisu anonimni

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/kolaž
1/4
06.02.2022.
u 12:06

Objavili su i fotografije spornog upitnika.

Građanska inicijativa "U djeci je budućnost" upozorila je kako roditelji odgojitelji od Gradskog ureda za socijalnu zaštitu dobivaju anketne upitnike s pitanjima o obiteljskom i stambenom statusu, zaposlenju, prihodima i socijalnim naknadama koji, tvrde, nisu anonimni i sadrže kod.

Kako navode u nedjelju u priopćenju, upitnik sadrži 33 pitanja o općim podacima, obiteljskom i stambenom statusu, zaposlenju, prihodima  i socijalnim naknadama, a svaki sadrži svoj broj pa upitnici nisu anonimni, kako se navodi u njihovom uvodu. Svaki korisnik dobio je svoj kod kako bi, ističu, u Gradskom uredu samo dopunili svoju bazu podataka.

Foto: Privatni album

"Roditelji odgojitelji i dalje stoje pri tome da im ne izlaze u susret dajući im te podatke o obiteljima i kućanstvu, jer smatraju da su to trebali obaviti prije, a ne kada su donijeli štetnu odluku za korisnike mjere roditelj odgojitelj", poručuju inicijative.

Smatraju da se "gradska vlast na jedan način izruguje s roditeljima uvjeravajući ih da su upitnici anonimni, a svi sadrže kodove i što su tek sada počeli slati upitnike".

Foto: Privatni album

Kažu da im Gradska uprave još nije ponudila nikakve kompenzacije i podsjećaju da su početkom siječnja na Visoki upravni sud, zajedno s bivšim pročelnikom Ivicom Lovrićem, podnijeli podnesak za ocjenu zakonitosti donesene odluke.

Foto: Privatni album

"Ubrzo će doći 30. travnja kada bi nova odluka u potpunosti trebala stupiti na snagu, a roditelji još ne mogu naći posao jer im nova Odluka ne dopušta da do tada upisuju djecu u vrtiće, a i  nema mjesta u Zagrebačkim vrtićima", napominju u priopćenju.

Vjeruju, kažu, u pravedan sustav te kako će Visoki upravni sud brzo donijeti presudu u njihovu korist i novu Odluku grada Zagreba proglasiti nezakonitom.

Foto: Privatni album

Zagrebačka Gradska skupština u prosincu prošle godine izmijenila je Odluku o novčanoj pomoći za roditelje-odgojitelje, njome se novčana pomoć ukida onima kojima je dijete navršilo sedam godina, a onima s djetetom mlađim od sedam godina, smanjuje se na 1000 kuna od 1. svibnja.

Ključne riječi

Komentara 37

DA
Daisy55
12:40 06.02.2022.

Budete sad komentirali majke jer njih mrzite ili činjenicu da se koriste udbaškim metodama praćenja? Nama više smetaju majke nego UDBA.

DO
doktorica
12:58 06.02.2022.

U Zagrebu nije natalitet problem,problem su neradnice koje bi živjele na tuđi račun.

2X
2Xgeneral
18:33 06.02.2022.

pa to su trebali ispuniti prije nego što su se priključile na gradsku pipicu ili im je matan miki pogodovao s uvjetom samo troje djece i udri!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije