PRVI ZAHVAT OD UNIVERZIJADE

Šalata ide u obnovu, Grad ulaže pola milijuna eura: Sanirat će se kod teniskih terena, klizališta i bazena

Zagreb: Na Šalati otvorena nova sezona klizanja
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/3
23.08.2024.
u 11:14

U daljnjim fazama predviđa se zamjena sustava filtracije bazenske vode te rekonstrukcija malog bazena za neplivače. Iz grada podsjećaju kako su nedavno krenuli u obnovu Doma sportova i izgradnju bazena Špansko

Nakon dugog niza godina bez većih ulaganja Grad Zagreb je pokrenuo nabavu za radove na uređenju Sportsko-rekreacijskog centra Šalata. Procijenjena vrijednost radova na SRC Šalati, koji zasigurno spada među najljepše sportske objekte ovog dijela Europe, iznosi preko 460 tisuća eura, izvijestili su ovoga petka u priopćenju iz gradske uprave.

– Ovi radovi, kojima započinjemo uređenje Šalate, prvi je ozbiljniji zahvat na objektu još od Univerzijade – rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević. U ovoj fazi, za koju je pokrenut postupak javne nabave, uređenje će uključivati nabavu i ugradnju toplovodnog kotla, sanaciju četiri garderobe, radove na sanaciji terase uprave zgrade, sanaciju tribina centralnog tenis terena te sanaciju pristupnih površina prema bazenu i klizalištu.

U daljnjim fazama predviđa se zamjena sustava filtracije bazenske vode te rekonstrukcija malog bazena za neplivače. Iz grada podsjećaju kako su nedavno krenuli u obnovu Doma sportova i izgradnju bazena Špansko te najavljuju da uskoro počinje rekonstrukcija stadiona u Kranjčevićevoj, a nakon toga gradnja novog stadiona na Maksimiru dok su pokrenute su i pripreme za obnovu Košarkaškog centra Dražen Petrović.

POVEZANI ČLANCI:

– Snažno smo posvećeni ulaganju u sport. Rebalansom ovogodišnjeg proračuna, sredstva za Program javnih potreba u sportu povećali smo na 25 milijuna eura, što je značajan porast u odnosu na prošlogodišnjih 20 milijuna eura. Povećali smo sredstva za plaće trenera te u svibnju objavili natječaj za sufinanciranje vrhunskog sporta, u kojem su sredstva utrostručena u usporedbi s prethodnom godinom. Također, po prvi put smo pokrenuli i pilot projekt usmjeren na razvoj sporta u školama – istaknuo je gradonačelnik Tomašević.

U priopćenju navode i kako je realizirano 11 projekata izgradnje, dogradnje i sanacije školskih sportskih dvorana, a sada se radi na još četiri – za što je u gradskom proračunu izdvojeno više od 20 milijuna eura. Dograđene su dvorana OŠ Dragutina Domjanića, OŠ Ante Kovačića i OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga, obnovljene su dvorane OŠ Voltino, OŠ Brestje, OŠ Frana Krste Frankopana, OŠ Lovre plemenitog Matačića, OŠ Petra Zrinskog, OŠ Otok, OŠ Mladost i STŠ Fausta Vrančića. "Nadalje, trenutno su u tijeku radovi na sanaciji dvorane OŠ Kajzerica, a do kraja ove godine započet će i radovi na sanaciji dvorane OŠ Ive Andrića, OŠ Sesvetski Kraljevec te početkom 2025. i dogradnji dvorane OŠ Stjepana Bencekovića", zaključuju u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije