požar u kući

Sin u suzama: “Jesu li izgorjele moja dekica i plišana maca?”

Požar
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
11.11.2014.
u 14:00

Tročlana obitelj Brlek u nekoliko je minuta ostala bez svega, kuću im je prije nekoliko dana progutala vatra

Popili su toga jutra svoju uobičajenu kavu i otišli kod bake i djeda kako bi im pomogli u kukuruzištu. Nakon sat vremena zazvonio im je mobitel.

“Brzo, jurite doma, kuća gori!”, panično su ih zvali susjedi. Štefica i Stjepan Brlek u nekoliko su minuta ostali bez svega. Bili su bespomoćni. Stajali su i gledali kako im vatra guta kuću u kojoj žive već 20 godina u Mariji Gorici.

– Vatra je sukljala kroz prozore, činilo mi se kao da su došle stotine vatrogasaca, a ja sam stajao s čeljusti spuštenom do poda. Nisam mogao vjerovati da nam se to događa – opisao je još vidljivo šokiran Stjepan Brlek veliku nesreću koja im se dogodila 1. studenoga oko podneva.

Uzrok požara još nije utvrđen, a tročlana obitelj Brlek u međuvremenu noći kod bake i djeda koji žive u malenom stanu.

– Pod stresom smo oboje i ne možemo preživjeti dan bez tableta za smirenje. Kako ćemo se opet osoviti na noge, stvarno ne znam – kazala je Štefica i dodala da sedmogodišnjem sinu nisu rekli cijelu istinu jer je premalen za toliki šok.

– Pitao me: “Mama, jesu li mi izgorjele dekica i plišana mačka?”. Nisam imala srca reći mu da je ostao bez svega – istaknula je s knedlom u grlu.

Najgore im je, kažu, što se bliži zima. Inače se bave obrtom – proizvodnjom betonske galanterije, ali su zbog požara ostali i bez struje i ne mogu nastaviti s poslom.

Pomažu im najbliži susjedi, a od općine su dobili odjeću iz prikupljene pomoći za Gunju. Svi koji žele pomoći obitelji Brlek mogu uplatiti dobrovoljnu donaciju na račun HR8524840083235391624 u RBA.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije