na snazi

Skuplja voda i u Zagrebu, socijalno ugroženima povlaštena cijena

Račun za vodu
Borna Filić/PIXSELL
02.04.2014.
u 08:22

Od jučer se započela uračunavati i nova naknada za korištenje voda koja je skuplja za 1,5 kunu po metru kubnom

Prve uvećane račune za vodu građani će dobiti u svibnju jer se od jučer započela uračunavati za 1,5 kunu po metru kubnom skuplja naknada za korištenje voda.

Prema odluci koju je donijela Vlada od 1. travnja mijenja se visine naknade za korištenje voda i to s 1,35 kn/m3 na 2,85 kn/m3. Kako kažu iz Zagrebačkog holdinga ova naknada za korištenje voda prihod je Hrvatskih voda. Visina računa ovisi o potrošnji kućanstva.

Iz Holdinga su obavijestili da će socijalno ugroženi građani i dalje imati povlaštenu cijenu vodnih usluga koja se primjenjuje na količinu vode nužne za osnovne potrebe kućanstva, a koja iznosi 70 litara dnevno po članu kućanstva. U ukupnu cijenu vodnih usluga sadržana je i cijena usluge za pročišćavanje otpadnih voda, naknada za razvoj, za korištenje voda i naknada za zaštitu voda.

>>Bandić uvjeren: Zagrepčanima voda neće poskupjeti

Komentara 6

FR
frondi
19:32 02.04.2014.

četveročlana obitelj plaća za oko 30m3 vode i to je 45kn više ili ti 600-700kn godišnje više nego u prošlom razdoblju. voda očito postaje luksuz mnogi će se morati iskopčati iz vodovodne mreže pa neka prodaju vodu nekom drugom.

DP
dado plus
20:25 02.04.2014.

Vladin lopovski namet!

VE
velika
09:25 03.04.2014.

ovo je fascinantno svaki namet..povecanje troskova gradjanima ..porez..poskupljenje izglasa se brzinom svjetlosti kada se nesto nekim cudom smanjuje kao npr kamate na chf, ili prije 2 godine doprinos za zdravstvo, ili ona neka cijena telekom usluga., to se ceka najmanjeanje 3 do 6 mjeseci... a recimo onu jednu rijec koju treba promijeniti u zakonu da bi se mogla industrijska konoplja koristiti u potpunosti ...zato ona jadna Jakovinina zena pita EU komisiju za smijernice ...bijedno i jadno ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije