Sutra svečano otvaranje

Smotra folklora u koroni bez inozemnih izvođača

Zagreb: Na glavnom gradskom Trgu započela 53. Međunarodna smotra folklora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.07.2020.
u 09:11

Međunarodni su predznak organizatori zadržali izvedbama domaćih umjetnika koji prezentiraju kulturu raznih naroda

Međunarodna smotra folklora, festival koji je prethodnih godina okupljao izvođače iz cijeloga svijeta, ovoga se ljeta odvija pod drukčijim okolnostima. Poštivajući epidemiološke mjere, organizatori ne dovode inozemne skupine, no međunarodni su predznak zadržali izvedbama domaćih umjetnika koji prezentiraju kulturu raznih naroda. Večeras u 21 sat, primjerice, na repertoaru je fuzija irske glazbe i plesa te sambe i bossa nove.

Emerald Steps & Drowsy Lizards predstavit će irsku glazbu popraćenu tradicionalnim i suvremenim inačicama plesova, a nakon njih publiku će brazilskim ritmovima rasplesati ženski vokalni kvartet Bossa Banda – poručuju organizatori.

Sutra je na platou Gradec svečano otvaranje, a nastupit će KUD-ovi iz Delnica, Donje Lomnice, Jelenja, Raba... Ansambl Jaman Suara iz veleposlanstva Indonezije predstavit će se u petak, a smotru će u nedjelju zatvoriti koncert na kojemu će se u 19.30 sati kod Kamenitih vrata izvoditi pučki crkveni napjevi te nastup Lado Electra u 21 sat u atriju Klovićevih dvora.

Detaljan program je na www.msf.hr.

Ključne riječi

Komentara 1

DA
DarthVader
18:54 16.07.2020.

Onda bi bilo pametnije da se s tim ceka iduca godina, a ne ovako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije