Grad Zagreb, čini se, počeo je štedjeti na domjencima koje priređuje uz različita događanja, skupštine... Sudeći prema natječaju koji je raspisao za usluge cateringa za idućih 12 mjeseci, a prema riječima stručnjaka koji se bave ugostiteljstvom, pazi da tijekom godine organizira samo one nužne domjenke.
Također, na njima ne nudi skupe zalogaje, već napravljene od klasičnih namirnica kao što su svježi sir, buđola, pršut, šunka...
– Raspisali su natječaj za otprilike 8000 sitnih zalogaja, što ispada da bi u godinu dana nahranili oko tisuću ljudi. Također, gledamo li toplo-hladni buffet, naručili su 1624 menija odnosno porcija po osobi, što iznosi četiri osobe po danu – pod uvjetom da naručuju svaki dan – kažu stručnjaci.
Pri organizaciji pojedinog događanja, minimum po osobi je osam zalogaja, u slučaju da domjenak traje sat do dva. Za usporedbu, skupih prhkih barkica punjenih guščjom paštetom i brusnicama naručili su 155 zalogaja, što je dovoljno za otprilike 19 osoba u cijeloj godini. Procijenjena vrijednost nabave je 786.900 kuna bez PDV-a.
>>Planiraju oko 70 tisuća kuna više za restorane i domjenke
>>‘Sramota je da se političari časte dok građani kopaju po smeću’
A otkad to pršut i buđola nisu skupi? Hebali vas kavijari i guščja jetra, dabogda se njima zadavili!