Studentica Lukrecija Vujović sastojke za većinu svojih obroka nabavlja na Dolcu, a posebno je veseli uvijek svježe povrće
Sastojci:
1 kilogram poriluka
300 grama krumpira
1 glavica luka
1 mrkva
100 grama pancete
2 para kobasica
1 žličica mljevene paprike
1 žlica brašna
1 češanj češnjaka
sol, papar, ulje
Postupak:
Poriluk očistite i izrežite na komadiće te ga dobro operite pod mlazom vode. Pancetu, luk i češnjak sitno isjeckajte, a mrkvu izrežite na tanje kolutiće. Na vrućem ulju tek nekoliko minuta popržite pancetu, a zatim joj dodajte ostale sastojke, uključujući i krumpir koji ste prethodno isjeckali na kockice. Dodajte vode te sve zajedno pirjajte desetak minuta, uz povremeno miješanje. U lonac ubacite papriku, sol, papar i očišćeni poriluk, još vode te sve zajedno ostavite da se kuha. Pred sam kraj, odnosno kada je krumpir gotov dodajte kobasicu narezanu na kolutiće te kuhajte još desetak minuta. Zdravo i okrepljujuće jelo za zimske dane preporučuje i Lukrecija Vujović koja na Dolcu redovito nabavlja sastojke za ručak.