'JASKI S LJUBAVLJU'

Studentica FER-a priprema koncert za Jaskance: Osvojila brojne nagrade, a ovo joj je kruna dosadašnje karijere

Foto: Matica hrvatska Jastrebarsko
1/2
13.06.2024.
u 15:15

Njezin koncert "Jaski s ljubavlju" kruna je dosadašnje pjevačke karijere te njezin poklon Jaski i Jaskancima, uz koje je provela najljepše dane svojeg djetinjstva.

Mlada sopranistica, 22-godišnja Ljubica Nikolić, uz Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kazalište Škrabe, organizira svoj prvi solistički koncert u Jaski pod naizvom "Jaski s ljubavlju". S gostima će pred svojim Jaskancima pjevati ovu subotu, 15. lipnja. u 20 sati i to u Glazbenoj školi Jastrebarsko.

Ljubica je, inače, rođena u Zagrebu, a svoje prve glazbene korake napravila je u Glazbenoj školi Jastrebarsko, gdje je stekla osnovno obrazovanje iz klavira i violine. Njezina ljubav prema glazbi rasla je kroz učenje solo pjevanja u klasi prof. Nataše Šurina, a ove je godine Ljubica maturirala i solo pjevanje u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu.

Tijekom dosadašnjeg pjevačkog obrazovanja postigla je odlične rezultate na brojnim natjecanjima osvojivši 2021. drugu, a 2023. prvu nagradu na državnoj razini Hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa pod organizacijom Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Prošle godine je na međunarodnom opernom natjecanju "Lazar Jovanović" osvojila prvu nagradu.

VEZANI ČLANCI:

Ljubica je završila Osnovnu školu "Ljubo Babić" u Jastrebarskom kao učenica generacije, a još kao djevojčica igrala je glavne uloge u predstavama Kazališta Škrabe te nastupila u programima Baletnog studija Jastrebarsko. U Zagrebu je završila XV. gimnaziju, a trenutno je studentica treće godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu gdje će steći titulu prvostupnice računarstva.

U proteklih 12 godina Ljubica je ostvarila je brojne pjevačke nastupe na poetsko-glazbenim programima i događanjima u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kazališta Škrabe, uglavnom uz klavirsku pratnju Elizabete Skobe Barbir i Zrinke Cvitanović. Važno je spomenuti i da je Ljubičin tata Marijan već 11 godina istaknuti član Gradskog pjevačkog društva "Javor" koje djeluje u sklopu jaskanske Matice.

Svoje glazbeno obrazovanje Ljubica će ove jeseni nastaviti na klasičnom odjelu Visokog učilišta za glazbu u Baselu, u Švicarskoj, u klasi prof. Isolde Siebert. Njezin koncert "Jaski s ljubavlju" kruna je dosadašnje pjevačke karijere te njezin poklon Jaski i Jaskancima, uz koje je provela najljepše dane svojeg djetinjstva.

FOTO Glavni zagrebački trg postaje velika navijačka zona, pogledajte kako teku pripreme

1/8

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije