Talijan kralj zagrebačkih ulica

10.10.2005.
u 01:01

Talijanu Emanuelu Zenucchiju ovo je treća uzastopna pobjeda na hrvatskim maratonima ove sezone. Bio je pobjednik Plitvičkog i Porečkog maratona, a sada je dokazao da je cestovni kralj Zagreba. Vodio je cijelo vrijeme i njegova pobjeda je posve zaslužena. – Drago mi je što sam trčao u Zagrebu. Doček na Trgu bio je divan. Organizacija odlična, staza ravna, bilo je i dosta gledatelja duže cijele staze. Sigurno ću doći i sljedeće godine – rekao je simpatični Talijan.

Najbolji hrvatski maratonac bio je Hrvoje Kovač na cilj je stigao deveti, gotovo 18 minuta iza Zenucchija. Sinjanka Lidija Rajčić vodila je 36 kilometara, a onda ju je u samoj završnici pretekla Marijana Lukić koja je tako obranila lanjsku pobjedu u Zagrebu. - Hvala Lidiji što me je natjerala da istrčim svoj drugi rezultat karijere kako bih je dostigla - rekla je Marijana Lukić.

Lidija Rajčić nije bila zadovoljna. - Iskreno sam se nadala puno boljem vremenu. Opet, drago mi je da sam istrčala osobni rekord - istaknula je Lidija. Treća je na cilj došla Ljiljana Ćulibrk, nekadašnja europska juniorska prvakinja na 1500 metara.

- Ovo mi je prvi maraton u životu. Dugo sam se dvoumila hoću li trčati polumaraton ili maraton. Onda sam odlučila svoj prvi maraton istrčati upravo u svome rodnom Zagrebu - rekla je Ljiljana Ćulibrk. Slavko Petrović lani je pobijedio u utrci građana na deset kilometara, a jučer se odlučio za polumaraton i stigao treći. – Na desetom kilometru nastala je velika gužva. Zasmetala je skupina građana šetača. Doslovce sam ih morao “izbacivati” sa staze. U toj gužvi izgubio sam sigurno 15 sekundi – rekao je Petrović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije