ŠKOLSKI PRAZNICI

Tijekom ferija sport i informatika

14.06.2002.
u 00:00

* Maštovit program napravila je Osnovna škola Nikole Tesle u Prečkom, gdje će svakodnevno biti emitirana radioemisija na Internetu

Ljetni školski praznici za oko 108.000 učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola počinju 15. lipnja, a đaci će ponovno u školske klupe sjesti 8. rujna. Tijekom ljetnih praznika škole će za svoje đake organizirati niz slobodnih aktivnosti.

- U školskim dvoranama za tjelesni odgoj moći će se igrati odbojka, rukomet, nogomet, judo, a đaci će zaplesati u folklornim i plesnim radionicama. Za one koji su više skloni knjizi, tijekom ferija, moći će u školskim knjižnicama posuditi knjige, a tehničari će se baviti modelarstvom i fotografijom - kažu u Gradskom uredu za obrazovanje i sport.

U školskim informatičkim radionicama otvoreni su Internet klubovi. Maštovit program napravila je Osnovna škola Nikole Tesle u Prečkom, gdje će svakodnevno biti emitirana radioemisija na Internetu, a svakodnevno će se organizirati i meteorološka mjerenja u okviru GLOBE programa. U Osnovnoj školi Malešnica tri puta tjedno održavat će se škola sporta.

U pojednim strukovnim školama ljeti će se održati obvezne stručna praksa. Ipak, u većini škola do 5. srpnja odvijat će se redovite odgojnoobrazovne aktivnosti i administrativni poslovi, prijave, upisi, klasifikacijski ispiti, popravni i razredbeni ispiti, a od 8. srpnja do 19. kolovoza koristit će se kolektivni godišnji odmor.

Odmorko je i ovog ljeta za sve đake pripremio bogat sportski program, a najviše odaziva učenika bit će na bazenima ŠRC-a "Šalata", "Svetice" i "Mladosti". Na bazenima će se đaci rashlađivati uz pedagoški nadzor, i to od 17. lipnja do 30. kolovoza. S obzirom na nogometnu groznicu dječake će najviše zanimati malonogometni turnir što se za osnovnoškolce i srednjoškolce organizira na terenima SRC-a Svetice, i to od 1. srpnja do 26. srpnja. Svi zainteresirani mogu se prijaviti od 8.45 do 9.15 sati, a igra se od 9.30 do 12 sati.

Osnovna škola Vrbani organizira turnir, kod nas još uvijek nepoznatog sporta, nogo-tenisa koji se igra do 1. srpnja do 19. srpnja od 9 do 11 sati. I ljubitelji softballa ovo će ljeto doći na svoje. Svakog ponedjeljka, srijede i petka tijekom cijelog srpnja tim će se sportom moći baviti đaci na igralištu iza zgrade Kineziološkog fakulteta u Horvaćanskoj 15.

R. Vukadin

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije