Bogati program

Tjedan u Kinoteci donosi ciklus filmova Chantal Akerman

Kinoteka
15.03.2022.
u 15:31

Filmovi spadaju u vrhunce njezine slavne karijere, a na programu su Annini sastanci i No Home Movie

Ovotjedni program u Kinoteci donosi ciklus filmova Chantal Akerman, a filmovi su posvećeni autoričinoj majci. Povezanost majke i kćeri česta je tema u djelima Chantal Akerman, pa tako i u naslovima filmova koja će biti prikazana. Filmovi spadaju u vrhunce njezine slavne karijere.  

Annini sastanci prikazuju se u srijedu te  pričaju o redateljici koja putuje Europom kako bi promovirala svoj novi film, upoznajući strance, poznanike, bivše ljubavnike, ljubavnice i vlastitu majku.  No Home Movie je dokumentarac koji igra u petak, a govori o Akermanovoj majci Nataliji u njenom domu u predgrađu Bruxellesa. Film je vrlo hvaljen zbog detaljnog prikaza Natalijinog svakodnevnog života.  

Od ostalih projekcija koje se prikazuju također postoji i program Vizije, koji donosi djelo Michaela Snowa, Središnju oblast, koji igra u četvrtak. Film vrlo dobro prenosi moć filmskog medija.  Među novitete stiže film Julije Ducournau, Titane, koji se prikazuje u petak. Film je osvojio nagradu Zlatna palma te govori o djevojci koja mijenja svoj identitet kako bi pobjegla od zločina koji je počinila. 
Drugi novitet u Kinoteci je film belgijskog redatelja Joachima Lafossea, pod nazivom Nemirni koji igra u četvrtak. Flim donosi priču o ocu koji je umjetnik, čija obitelj prolazi kroz krizu.   

Program Matineja donosi animirani film Calamity, Rémyja Chayéa koji se prikazuje u subotu. Priča je smještena u 19. st. u SAD, a prati djevojčicu Marthu Jane, koja preuzima vodstvo konvoja svoje obitelji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije