Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hod za život

Tomašević: 'Sloboda govora nije prekršena'

Zagreb: Redovna konferencija za medije gradonačelnika Tomaševića
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/7
21.05.2023.
u 10:53

Željka Markić prozvala Tomaševića zbog zabrane postavljanja zastava, a on joj odgovorio da sloboda govora nije postavljanje zastava različitih manifestacija na gradske jarbole.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u subotu da sloboda govora organizatorima Hoda za život nije prekršena odgovarajući na prozivke izvršne direktorice udruge "U ime obitelji" Željke Markić.Markić je uoči početka Hoda za život prozvala gradonačelnika Tomaševića zbog toga što drugu godinu zaredom nije odobren zahtjev organizatorima manifestacije da na gradskim trgovima postave svoje zastave.

U odgovoru iz Gradske uprave stoji da se gradonačelnik Tomašević "duboko protivi zabrani pobačaja koji je cilj Hoda za život, a to se jasno vidi i u izbornom programu na temelju kojeg je gradonačelnik dobio glasove gotovo 200.000 građana Zagreba i na temelju kojeg je nakon sedam godina ponovno omogućen pobačaj na zahtjev žene u gradskoj bolnici KB Sveti Duh". "Pravo na prosvjed i sloboda govora organizatorima Hoda za život nisu prekršeni što je jasno i iz činjenice da je skup danas održan. Sloboda govora nije postavljanje zastava različitih manifestacija na gradske jarbole već se tamo mogu postaviti isključivo zastave skupova kojima je grad suorganizator i koje podržava demokratski izabrana gradska vlast te koje su u skladu s važećim gradskim strategijama", navodi se u odgovoru gradonačelnika Tomaševića.

GALERIJA: Hod za život u Zagrebu

Zagreb: Redovna konferencija za medije gradonačelnika Tomaševića
1/6

>> VIDEO: Počinje ovogodišnji Hod za život u Zagrebu: 'Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo mi daj ljubav'

Komentara 29

SP
Stari panj
21:38 20.05.2023.

Milan Bandić je uz sve svoje prednosti i mane bio gradonačelnik svih građana Zagreba. Tomašević to nikako nije. Isključiv je i netolerantan.

ST
stric44
21:54 20.05.2023.

... odbija li tomašević i prirez od političkih i ideoloških neistomišljenika ili ga ipak ubire a prava im oduzima ... .... ova izjava je poziv za nasilnu borbu protiv tomaševićeve vlasti...

Avatar Behemot
Behemot
00:05 21.05.2023.

Možemo je došao na vlast u Zagrebu prevarom obećavajući rješavanje komunalnih problema, a bave se samo ideologijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije