Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'To je proračun Zaprešića'

Tomašević udvostručio uskrsnice i otkrio tko sve ima pravo na isplatu

Euro novac
Pexels
20.02.2024.
u 13:30

Na ovotjednoj redovitoj konferenciji za medije zagrebački gradonačelnik je najavio novu mjeru za socijalno najugroženije

Grad Zagreb povećava jednokratni iznos uskrsnice s dosadašnjih 26,54 eura na 50,00 eura, koju će primiti ukupno 23,328 korisnika.
najavio je to zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na ovotjednoj redovitoj konferenciji za novinare održanoj u pučkoj kuhinji Dobri dom koja je slavila 20 godina postojanja. 

– Drago nam je da smo zahvaljujući odgovornom upravljanju proračunom danas u mogućnosti,  udvostručiti uskrsnicu i tako našim sugrađanima uljepšati blagdane. Za to će iz proračuna Grada Zagreba biti utrošeno oko 1,1 milijuna eura. Isti iznos, od 50,00 eura bit će korisnicima isplaćen i za Božić – kazao je gradonačelnik Tomašević prigodno na Svjetski dan socijalne pravde.

 – Za socijalno ugrožene izdvajamo 28 milijuna eura godišnje. To je proračun Zaprešića –  usporedio je Tomašević te čestitao Ustanovi dobri dom koja svakodnevno hrani stotine ljudi, a za čiji rad je, kako kaže, potrebna požrtvovnost.

VEZANI ČLANCI: 

Uskrsnicu će, u povećanom iznosu od 50,00 eura, primiti preko 23 000 korisnika koji to pravo ostvaruju temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba. Ta odluka obuhvaća čak 90.000 tisuća korsnika, a riječ je umirovljenicima s niskim primanjima, korisnicima prava na doplatak za pomoć i njegu, korisnicima osobne invalidnine, korisnicima nacionalne naknade za starije osobe te braniteljima korisnicima zajamčene minimalne naknade ili naknade za nezaposlenost.

VIDEO: Tramvaj iskočio iz tračnica kraj Zapadnog kolodvora, na terenu i dizalica

Komentara 6

MI
mizimojzi
14:19 20.02.2024.

Zanimljivo da uskrsnice i bozicnice ne odbijaju komunisti ateisti lqbt i slicne osobe

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
15:12 20.02.2024.

Malo me brine, kad podijeli sve te silne novce hoće li ostati dovoljno za Gay Pride?

EJ
ejStef
15:53 20.02.2024.

Drugi članak na istu temu, samo da Možemo bude na naslovnici. Mora se održati trend kao prije izbora u Zagrebu: svaki dan Možemo bar jedan... Inače, umjesto dijeljenja novca mogao je pokrpati bar jednu cestu ili popraviti koji autobus ili tramvaj... Zar su Uskršnjice za podobne stvarno jedino što će se dobiti? Ne održavaju se ceste, degradiran je javni prijevoz, ukinute su demografske mjere, poskupilo je smeće, nabili su se nameti privatnom sektoru, nije se smanjio porez, imamo prometni kolaps, itd. Uglavnom, pošast veća od potresa, oluje i Bandića zajedno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije