POSTUPCI SU U TIJEKU

Trpimir Goluža o masovnim otpuštanjima u Holdingu: 'Bili su nezakoniti, a sad dolaze na naplatu'

Zagreb: Pocela 34. sjednica gradske skupstine
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
08.08.2024.
u 12:09

Samo u grupi Zagrebački holding su u tijeku 92 sudska postupka

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Trpimir Goluža u nedavnom se priopćenju osvrnuo na restrukturiranje radnih mjesta u Zagrebačkom holdingu, pri kojem je otpušteno oko 750 radnika. Dio zaposlenika podignuo je tužbe protiv poslodavca, a nedavno je došla i prva pravomoćna presuda prema kojoj je otkaz bio nezakonit. 

– Nezakoniti i nepravedni otkazi koje je Grad Zagreb podijelio pod krinkom restrukturiranja dolaze u sve većem broju na naplatu, dijelom kroz sudske presude, a značajnije kroz nemogućnost obavljanja poslova i pružanja kvalitetne usluge građanima. Samo u grupi Zagrebački holding su u tijeku 92 sudska postupka, zbog procesa kojim je gradonačelnik Tomislav Tomašević "izbjegavao bankrot Holdinga" – piše u priopćenju Goluža. 

– Svi oni koji su dobili nezakonite i nepravedne otkaze moraju biti vraćeni na svoje radno mjesto i založit ću se za provedbu revizije svih otkaza ugovora o radu koje je ova gradska vlast provela. U Holdingu i podružnicama zbog takvih postupaka nedostaje radnika, a umjesto da se uložio trud u zadržavanje postojećih radnika, sad se rješenja traže u Aziji.

VEZANI ČLANCI: 

Izlika da se u Holdingu moralo podijeliti 700 otkaza da ne ode u bankrot je besramna, jer je gradonačelnik raskidom ugovora o koncesiji sa ZOV-om pokazao da nema nikakav problem s tim da cijeli grad gurne u bankrot –  izjavio je dr. Trpimir Goluža, nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. 

Goluža je naglasio da aktualna gradska vlast cijeli mandat radi destruktivno, no da se racionalnim, stručnim i planskim djelovanjem mogu ispraviti posljedice nemarnog odnosa prema metropoli. – Najnoviji primjer destruktivne gradske politike je rušenje mjesnog odbora u Novom Retkovcu, kojeg se moralo rekonstruirati EU sredstvima. I ona sredstva koja su uspjeli dobiti, ne znaju realizirati. Tome treba što brže stati na kraj. Ono što znam je da kao gradonačelnik ne bih tražio izgovore u prošloj vlasti, građani su toga siti i sve više se bune na oronulo i zapušteno stanje grada - zaključio je Goluža. 

Komentara 2

TM
trade_mark
09:52 09.08.2024.

trpimir konsterniran jer je njegova rodica iz stoca vjerojatno dobila nogu, a rodijak iz bugojna koji se prijavio na natječaj nije prošao.

Avatar mrIvan
mrIvan
01:30 09.08.2024.

Pravi se našao pričati o nezakonitosti. Opća mjesta izlizana od uporabe i udaranje bez reda i smisla - to je zaštitni znak stranke koja ovakve političare koristi kao "peri-deri" političare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije