'HA, TAKO VAM TO IDE...'

Prisjelo joj kad joj je taksist u Zagrebu pokazao cijenu. Vožnja trajala 4 minute...

Zagreb: Novoosnovani Nezavisni sindikat vozača taksija održao prosvjed upozorenja
Matija Habljak/PIXSELL
27.08.2024.
u 12:59

Iz taksi službe s kojom se vozila strankinja iz ove priče rekli su kako su cijene jednostavno takve i da se radi o slobodnom tržištu. "Ispod 30 eura start ne ide, pogotovo za te kratke vožnje", kazali su.

Zagrepčanku je šokirao račun za taksi koji je njena prijateljica morala platiti nakon kratke vožnje. Preciznije, za četiri minute vožnje, što je u ovom slučaju oko 1,3 kilometra, naplaćena su joj 32 eura.

- Moja prijateljica iz Nizozemske je išla pješke od Trga Bana Jelačića prema autobusnom kolodvoru, ali je imala nezgodu s koljenom, što ju je primoralo uzeti taksi od željezničkog do autobusnog kolodvora. Vozač nije uključio taksimetar niti rekao koliko ce biti vožnja. Nakon inicijalnog šoka pitala ga je za račun i jedva ga je ispostavio, ali nije stavio koliko je kratka vožnja bila. Za četiri minute vožnje, što je bilo oko 1,3 kilometra, naplatio joj je 32 eura. To je sramotno - rekla je Zagrepčanka za 24sata.

Iz taksi službe s kojom se vozila strankinja iz ove priče rekli su za 24sata kako su cijene jednostavno takve i da se radi o slobodnom tržištu. - Ispod 30 eura start ne ide, pogotovo za te kratke vožnje. One su nama drugačije neisplative za voziti. Cijena može rasti i ovisno koliko je taksist čekao stranku, koliko je zaustavljanja bilo ili ako je osoba imala stvari ili možda ljubimca. Mi smo slobodni formirati cijene, a situacija je trenutno takva da su usluge morale poskupjeti kako bismo nastavili poslovati - objasnili su.

Podsjetimo, nisu cijene taksija visoke samo u Zagrebu. Nedavno smo pisali o dvjema Talijanka, koje su u suzama preključer došle na let u zračnu luku Split. Tvrde da ih je taksist brutalno iscijedio. Vožnju od trajektne do zračne luke naplatio im je nevjerojatnih 550 eura, piše Dalmatinski portal.

VEZANI ČLANCI:

Rasplakale su se i pokazale račun koji im je taksist izdao za vožnju od 25 kilometara i pola sata. Avion im je letio za sat i pol vremena. Uputili su ih da slučaj prijave policiji, no čini se da je od toga malo koristi. Nakon vožnje taksist je tražio od djevojaka karticu da naplati vožnju.

FOTO Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ

Zagreb: Novoosnovani Nezavisni sindikat vozača taksija održao prosvjed upozorenja
1/14
Ključne riječi

Komentara 19

NK
Najam krova
13:15 27.08.2024.

Taksisti si prvi na listi prevaranata od svih djelatnosti koje postoje u HR.

MA
Mali2000
13:42 27.08.2024.

Ako Grad daje koncesiju za rad taksija, može i odrediti maksimalnu cijenu po kilometru. Priča da svatko može naplatiti koliko hoće je čista prevara. Pojedinci koji se tako ponašaju će Hrvatsku dovesti na loš glas.

CI
Cibetka
14:01 27.08.2024.

Zato koristim samo Taxi 1717 u Zagrebu i nikakvih problema .Uvijek iste cijene bez obzira na doba dana i potražnju kada razne aplikacije deru kao i ovi slobodni strijelci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije