MILJENIK POSJETITELJA

Tužne vijesti iz zagrebačkog ZOO-a: 'Nakon duge bolesti, napustio nas je lav Leo (18)'

Zagreb: Tradicionalna podjela darova životinjama u ZOO
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
09.09.2024.
u 10:57

Leo je bolovao od neoperabilnog planocelularnog karcinoma u desnoj donjoj čeljusti. Bolest mu je dijagnosticirana u listopadu prošle godine i od tada je bio na svakodnevnoj terapiji. Naši veterinari, zoolozi i timaritelji posvećivali su mu veliku pozornost. U posljednja dva tjedna njegovo se stanje izrazito pogoršalo te je odlučeno da ga se eutanazira kako bi mu se spriječile daljnje patnje, kažu iz ZOO-a

Tužne vijesti jutros su stigle uz zagrebačkog Zoološkog vrta. Nakon duge bolesti eutanaziran je osamnaestogodišnji lav Leo, a vijest su na svom Facebook profilu objavili iz ZOO-a, gdje je u društvu svoje lavlje obitelji Leo proveo posljednjih deset godina. 

– Leo je bolovao od neoperabilnog planocelularnog karcinoma u desnoj donjoj čeljusti. Bolest mu je dijagnosticirana u listopadu prošle godine i od tada je bio na svakodnevnoj terapiji. Naši veterinari, zoolozi i timaritelji posvećivali su mu veliku pozornost. U posljednja dva tjedna njegovo se stanje izrazito pogoršalo te je odlučeno da ga se eutanazira kako bi mu se spriječile daljnje patnje – stoji u objavi. 

Vijest je, dodali su, izuzetno pogodila tamošnje zaposlenike koji su uz Lea bili jako vezani, a od njega se u komentarima, koji su se nanizali ispod objave, opraštaju i brojni Zagrepčani. 

VEZANI ČLANCI: 

Leo je od dolaska u Zagreb iz Zoološkog vrta Palić pokraj Subotice životni prostor dijelio s godinu dana starijim lavicama Ayanom i Nyotom. Te su sestre u Hrvatsku stigle iz Zoološkog vrta Artis u Amsterdamu. Leo i Nyota postali su roditelji 2016., njihov sin Tuma odselio se u zoološki vrt u Tuzli, a kći Uzuri ostala je živjeti s roditeljima i tetom. Iako se Leo deset mjeseci borio s teškom bolešću, većinu tog vremena proveo je u društvu voljenih lavica.

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar utunelu
utunelu
12:03 09.09.2024.

lijepa zivotnja steta

DR
Draconic5
12:24 09.09.2024.

Lijepu dob je doživio.

SV
svirač
11:27 09.09.2024.

Samo kad ljudi hrane životinje onda one dobe rak. U prirodi divlji lav može dobiti rak jedino kad ugazi u potok i ovaj ga kliještima ugrize.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije