'SKUPLJAMO DANAS ZA SUTRA'

U Etnografski muzej dolazi izložba inspirirana bogatim lokalnim tekstilnim arhivima

Etnografski muzej
Jurica Galoić/PIXSELL
29.09.2024.
u 14:15

Izložba je paralelno predstavljena i u ReGaleriji u Zaboku, a možete ju posjetiti sve do 15. listopada

U zagrebačkom Etnografskom muzeju ovog utorka otvara se izložba "Skupljamo danas za sutra" Marielle Macleman. Naime, izložba Sakupljamo danas za sutra Marielle MacLeman nastavlja se na umjetničku rezidenciju Centra za istraživanje mode i odijevanja (CIMO) iz 2023. godine kada se umjetnica inspirirala bogatim lokalnim tekstilnim arhivima (Etnografski muzej Zagreb i CIMO) i tekstilnim praksama proizvodnje (Regeneracija, Zabok).

Njezin je rezidencijalni boravak dio šireg CIMO programa BoSA – Briefing on Soft Arts koji propituje, istražuje i kreativno reflektira manje vidljive niše kulturalnog habitusa lokalne tekstilne i odjevne memorije. Umjetnica je okom putnice – istraživačice razotkrila, propitala i reagirala na bogati kulturni materijal koji je u kreativnom procesu ponudio jedan široki panoptikum novih pogleda u formatu dvostruke izložbe paralelno predstavljene u ReGaleriji u Zaboku i Etnografskom muzeju u Zagrebu, a ovu izložbu možete pogledati sve do 15. listopada. 

VEZANI ČLANCI:
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije