Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Gorica

U Mraclinskoj Dubravi uskoro reciklažno dvorište

reciklazno dvoriste Mraclinska Dubrava
Foto: Velika Gorica
13.10.2015.
u 16:03

Vrijednost cijelog projekta je 9,39 milijuna kuna, a čak 7,9 milijuna kuna sufinancirano je kroz europski IPA program

Do sredine studenoga bit će završeno novo reciklažno dvorište u Mraclinskoj Dubravi, koje se radi u sklopu provedbe projekta „U mojem dvorištu – In My Back Yard (IMBY)“, koji provode Grad Velika Gorica i općina Velenje. Ukupna vrijednost projekta „U mojem dvorištu“ je 9,39 milijuna kuna, a čak 7,96 milijuna kuna sufinancirano je kroz europski IPA program.

U reciklažnom dvorištu nalazit će se objekt za odvojeno sakupljanje i privremeno skladištenje opasnog otpada koji sakupe građani putem reciklažnog dvorišta u Velikoj Gorici te mobilne jedinice koja će sakupljati opasni i korisni otpad po naseljima izvan središnje gradske zone. 

U reciklažnom dvorištu nalazi se i nadstrešnica s boksevima za odvojeno sakupljanje i skladištenje rasutih korisnih materijala, kao što su stari papir, karton, staklo i plastika, a pod nadstrešnicom je predviđeno i skladištenje elektroničkog i električnog otpada, otpadnog drva, zelenog otpada, otpadnog tekstila, autoguma te drugih vrsta otpada.

 – Izgradnjom Reciklažnog dvorišta Mraclinska Dubrava u sklopu projekta IMBY, u vrijednosti od 4,5 milijuna kuna, od čega se 85% financira sredstvima Europske unije kroz Operativni program Slovenija-Hrvatska 2007. – 2013., VG Čistoća i Grad Velika Gorica dobit će najsuvremeniji središnji objekt budućeg sustava gospodarenja otpadom na području Grada Velike Gorice – rekao je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije