OBNOVIT ĆE SE JOŠ DEVET POTHODNIKA

U pothodniku Trnsko predstavljen mural: 'Oslikat ćemo i ostale obnovljene pothodnike'

Zagreb: Tomislav Tomašević održao je konferenciju za medije u uređenom pothodniku Trnsko
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
27.09.2024.
u 13:00

Mural prikazuje fotografije, legendarne bendove, sportske figure i simbole povezane s kvartom, poput zagrebačkog sata, čime oživljava povijest i duh naselja.

Crpeći inspiraciju iz starih fotografija i dokumentarnog filma "Trnsko - priča o jednom kvartu" Gregor Furkes, Leonard Lesić i Krešimir Golubić stvorili su hommage bogatoj povijesti i živoj zajednici tog kvarta kroz mural "Sjećanja na Trnsko" koji se nalazi u pothodniku ovog zagrebačkog kvarta, a koji su danas predstavili gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegov zamjenik Luka Korlaet.

Mural prikazuje fotografije, legendarne bendove, sportske figure i simbole povezane s kvartom, poput zagrebačkog sata, čime oživljava povijest i duh naselja. – Drago nam je da su građani pozitivno reagirali na ovu inicijativu. U sljedećem razdoblju oslikat ćemo i ostale obnovljene pothodnike – istaknuo je Tomašević.

POVEZANI ČLANCI:

Projekt u Trnskom dio je šireg plana obnove gradskih pothodnika, pri čemu je u posljednje tri godine završena obnova šest pothodnika, uključujući zamjenu rasvjete, zidarske radove, instalacije, taktilne trake i kanalice za bicikle. – Novac za to smo povukli iz europskih fondova, a slijedi obnova još devet pothodnika – dodao je gradonačelnik Tomašević. Kao sljedeće lokacije najavio je Savski Gaj, Utrina – Zapruđe, Zagrebački Velesajam – Siget, Sopot, Avenija Dubrovnik – Ulica SR Njemačke, Avenija Marina Držića – Folnegovićevo naselje te pothodnik Ulica kneza Branimira – Ulica Divka Budaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije