vremenska prognoza

U Zagrebu tijekom noći padao slab snijeg, evo kakvo će biti vrijeme posljednji tjedan 2021.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
27.12.2021.
u 07:00

Od južine do snijega i to sve za jedan vikend. Nagle promjene vremena i oscilacije u temperaturi obilježile su blagdanski vikend za nama. Od iznadprosječno toplih 13 stupnjeva na Badnjak do snijega na Štefanje.

Promjena vremena koja je nastupila u subotu navečer donijela je kišu i pad temperature. Daljnjim padom temperature kiša je mjestimice prelazila u susnježicu, soliku i snijeg, a pahulje su se nad gradom mogle vidjeti tijekom protekle noći.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Doduše, vrlo slabo i vrlo malo tek o snijegu ovoga prosinca svjedoče tek lagano prekrivena vjetrobranska stakla automobila i tu i tamo koja grada.

U nastavku dana očekuje se prestanak oborina. Hladni sjeveroistočni i sjeverni vjetar će slabiti, a temperatura zraka kretat će se od jutarnjih -1 do maksimalnih dnevnih 3 stupnja Celzijeva.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prevladavat će pretežno oblačno vrijeme. Vrijeme u posljednjem tjednu ove godine bit će promijenjivo baš kao i 2021.

U utorak je moguća još poneka kap kiše uz izmjenu sunca i oblaka i temperature oko nule. Zatim prema Silvestrovu slijedi novi val južine i razvredravanje tako da bi u Novu godinu mogli ući i sa dvoznamenkastim temperaturnim vrijednostima, no za detaljnije prognoze ipak treba pričekati još nekoliko dana.

Što se tiče biometeorološke prognoze ona će i dalje ostati razmjerno nepovoljna, u skladu s oscilacijama meteoroloških prilika. Stoga iz DHMZ-a ističu kako je kod meteoropata i dalje moguća glavobolja, umor i slabija koncentracija.

>> Pogledajte: Nevjerojatan prizor na Korčuli: Spustila se velika pijavica!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije