(Ne)zaposlena

V. Majher ne dolazi na posao, a prima plaću od 13.000 kn

majher
Antonio Bronić/Pixsell
25.06.2010.
u 18:14

Afera je nastala jer se ustanovilo da je V. Majher dvije godine primala plaću - a nije dolazila na posao na Autobusni kolodvor

Vesna Majher, šefica financija predsjedničke kampanje gradonačelnika Milana Bandića i pomoćnica za financije direktora Autobusnog kolodvora, nakon pola godine bolovanja prošli se tjedan vratila na posao i odmah otišla na godišnji odmor.

Afera “Majher” nastala je kad je u listopadu prošle godine Bandić, koji je tada bio u Skupštini Zagrebačkog holdinga, tražio da se V. Majher promakne na mjesto pomoćnice direktora, i kada je, nakon toga, interna kontrola Holdinga ustanovila da je prije toga dvije godine bila zaposlena na Autobusnom kolodvoru - a nije dolazila na posao.

Zbog pravnih zavrzlama u Holdingu je nisu mogli smijeniti niti joj dati otkaz te je sada je zaposlena na radnom mjestu na koje je promaknuta i prima plaću oko 12.000 kuna, a pri tome koristi sve pravne metode da se ne pojavljuje na poslu. Jednako tako, ne pojavljuje se ni na sjednicama Gradske skupštine, gdje je zastupnica i prima mjesečnu naknadu od 1350 kuna.

Vesnu Majher nismo uspjeli dobiti da nam objasni zbog koje je dijagnoze bolovala polugodišnje razdoblje i zašto je odmah po povratku na posao tražila godišnji odmor. Franjo Žulj, bivši direktor Autobusnog kolodvora, za čijeg je mandata Majher promaknuta i koji je zbog spomenute afere smijenjen, na posao se vratio prije dva mjeseca, no degradiran je na mjesto glavnog prometnika.

– Bio sam na bolovanju jer sam bio pod stresom zbog svega. Sada sam na mjestu glavnog prometnika i osjećam se degradirano jer to nisam zaslužio. Dok sam bio direktor rezultati su bili vrhunski – rekao je Žulj.

Sada mu je plaća otprilike duplo manja od direktorske i iznosi oko 7000 kuna.

Komentara 27

UN
unknown99
21:28 25.06.2010.

Uzet joj placu unazad 2 godine Ako nema za vratiti sjest na imovinu i na bubanj dok se troskovi ne namire! Ljudi ovdje zele raditi, a mnogi ne mogu..dok se ovakvi lesinari bogate Dosta je bando, prekinite vise s izlizanim floskulama nek institucije pravne drzave rade svoj posao i vec jednom pocnite raditi !!!

MA
marko53
21:29 25.06.2010.

andrijacatch-Imaš pravo.Tako je to kad država plaća.Teško je ove analfabete uvjeriti gdje leži zec.

JM
jos-malo
21:21 25.06.2010.

cba koliko ja znam bandit nije u sdp-u. ;o)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije