Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cirkus i glazba

Veliko finale Cirkoramine trilogije "Horror House Project" pogledajte večeras u Pogonu Jedinstvo

Zagreb: Cirkuski umjetnici Cirkorame
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
16.07.2023.
u 09:22

Ovaj se nastavak postavlja kroz natalne karte izvođača obrađujući utjecaj planeta na život grupe i pojedinca, u ovom slučaju cirkuskog umjetnika

"Zodiac - krug malih životinja" naziv je cirkusko glazbene predstave, trećeg, ujedno i posljednjeg nastavka Cirkoramine trilogije "Horror House Project" koju će večeras u 19 sati premijerno izvesti u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo. Osnovni koncept projekta zasniva se na zastrašujućim pojavama koje se nadvijaju nad cirkusom, a ovaj se nastavak postavlja kroz natalne karte izvođača obrađujući utjecaj planeta na život grupe i pojedinca, u ovom slučaju cirkuskog umjetnika. Utjecaj na igranje svakako ima i položaj planeta određenog dana.

VEZANI ČLANCI: 

– Gledatelji svojim horoskopom teorijski aktivno sudjeluju u predstavi, uzrokujući svojim prisustvom izmjene planetarne energije. Svaka izvedba je pomalo drugačija, ovisno o konstelaciji planeta na dane izvedbe, osobito retrogradnog Merkura, sastav publike i prevlast određenog znaka. Namjera autora je kroz igru izvođača dati početne smjernice za izvedbeno otkrivanje tajni Zodijaka. Inspiracija za izvedbu, osim u tekstu Mile Dupora, skriva se i u otvaranju tarot karata iz knjige "La Vie del Tarot", Alejandra Jodorowskog i Marianne Costa – ističu organizatori. 

Tehnike akrobatike i žongliranja, uz glazbenu pozadinu Ivana Svaguše, izvest će tako Jadranka Žinić Mijatović, Petra Najman, Nikola Mijatović, prema čijoj je ideji i nastala predstava. Za dizajn svjetla zadužen je Domagoj Šoić, za audio priviđenje Petra Bokić, a za audio snimanje Ratko Bokić. Kostime potpisuje Jelena Đanko, ilustraciju i dizajn Marin Remić, a astrologinja na izvedbi je Maja Tatković. 

VEZANI ČLANCI: 

Ulaz je besplatan uz dobrovoljnu donaciju, a zbog specifičnog rasporeda publike, potrebno je doći 20 minuta prije početka izvedbe. Predstava je realizirana u sklopu programa "Pogonator", koji provodi Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade - Pogon, a projekt su financijski podržali Gradski ured za kulturu, Ministarstvo kulture i medija te Zaklada Kultura nova. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije