Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEM ZA ZAGREPČANE

VIDEO Kvar na trafostanici u Dubravi još nije otklonjen, evo kada će tramvaji opet normalno voziti

Trafostanica na okretištu Dubrava
Neven Brnjas
24.06.2024.
u 19:40

Zbog nemogućnosti povratka tramvaja u spremište Dubrava, dio vozila će tijekom noći biti stacionirano na tramvajskim koridorima gdje neće ometati funkcioniranje preostalog prometa

Ponedjeljak je za brojne najstresniji dan u tjednu, a nekim je zagrepčanima jutro dodatno zagorčao prekid tramvajskog prometa između Dubrave i okretišta Maksimir. ZET je tada izvijestio kako je došlo do kvara i pada napona, a sada doznajemo da je uzrok kvara bio na trafostanici Dubrava.

Naime, ZET-ova trafostanica na okretištu Dubrava počela se opasno dimiti, a zbog toga su odmah intervenirali i vatrogasci. Čitatelj nam je poslao snimku na kojoj se vidi veći broj policijskih i vatrogasnih vozila na okretištu. Navodno je riječ o ozbiljnom kvaru na čijem se otklanjanju užurbano radi, no srećom nije došlo do otvorenog požara.

ZET se oglasio priopćenjem koje možete pročitati u nastavku teksta:

Zbog tehničkog kvara u ispravljačkoj stanici Dubrava, zaduženoj za opskrbu električnom energijom tramvajske mreže istočnog dijela grada, od ranih jutarnjih sati tramvaji linija 4, 7, 11 i 12 prometuju skraćeno do okretišta Maksimir, a putnike od Maksimira do Dupca prevoze autobusi koji se zaustavljaju u zonama tramvajskih stajališta.

POVEZANI ČLANCI:

Nadležne slube ZET-a u suradnji s djelatnicima Končara i HEP-a bez prekida rade na otklanjanju kvara, no zbog kompleksnosti zahvata, uspostava tramvajskog prometa predmetnom dionicom očekuje se po fazama najranije tijekom sutrašnjeg dana.
ZET-ov Centar za nadzor, upravljanje i razvoj prometa prati situaciju na terenu i prilagođava prijevozne kapacitete potražnji na toj dionici te koordinira polaske preostalih tramvajskih linija koje se okreću u Maksimiru. Zbog nemogućnosti povratka tramvaja u spremište Dubrava, dio vozila će tijekom noći biti stacionirano na tramvajskim koridorima gdje neće ometati funkcioniranje preostalog prometa.

Upravo s ciljem da se slične poteškoće u buduće izbjegnu i osigura stabilna opskrba tramvajske mreže električnom energijom, u tijeku je modernizacija ispravljačkih stanica Zvijezda, Patačićkina i Daničićeva u sklopu EU projekta vrijednog gotovo 35 milijuna eura, sufinanciranog iz Kohezijskog fonda. Također se ulaže i u modernizaciju tramvajske infrastrukture te se tijekom ove godine očekuje rekonstrukcija triju najkritičnijih tramvajskih dionica.

Daljnje informacije o očekivanoj uspostavi tramvajskog prometa od Maksimira do Dupca pravovremeno ćemo objaviti na mrežnim stranicama i društvenim mrežama.

VIDEO Trafostanica u Dubravi počela se dimiti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije