OČAJNI ZAGREPČANI

FOTO/VIDEO Golubovi nastanili stan u centru Zagreba: 'Stan je devastiran, a čini se da je izbila epidemija, nalazimo leševe'

Foto: Čitatelj
1/8
13.08.2024.
u 16:33

Stan na šestom katu zgrade u Držićevoj 10 godinama je prazan, a sada su ga devastirali novi "stanari" koji ulaze kroz razbijene prozore

Koliko dugo će još zgradu dijeliti s kolonijom golubova i tko je za to odgovoran, pitaju se ogorčeni stanari zgrade u Držićevoj 10. Godinama ondje muku muče s golubovima koji su se naselili u prazan stan na šestom katu i to, kažu, zbog vlasnice koja je ostavila otvoren prozor

– Ona ovdje ne živi godinama, navodno se preselila u Sarajevo. Golubove smo primijetili još prije nekoliko godina i tada je policija ušla u stan i zatvorila prozor, no sada su svi porazbijani i golubovi su ponovno tu. Stan je potpuno devastiran, a izgledno je i da je prisutna neka epidemija među golubovima budući da oko zgrade stalno nalazimo leševe. To je sada već pitanje zdravstvene ugroze – objašnjava jedna od susjeda. 

U posljednje vrijeme, dodaje, novi "susjedi" zalijeću se i u druge stanove, bili prozori otvoreni ili zatvoreni pa iz straha brojni više ne žele ni provjetravati stanove. 

VEZANI ČLANCI: 

– Zvali smo policiju ali ne mogu ništa učiniti jer stan u privatnom vlasništvu. Ne pomaže nam ni Sanitarna inspekcija jer se ne radi o javnom prostoru, a za savjet smo pitali i odvjetnika. On nam je pak rekao kako je jedini način tužba no uvjet je da se skupe potpisi svih stanara, među kojima su i prijatelji vlasnice koji, naravno, ne ćele potpisati – govore susjedi. 

Komentara 15

Avatar marlony
marlony
18:19 13.08.2024.

Pitanje za inspektorat i uhljebe koji to ignoriraju

LE
lektor
18:10 13.08.2024.

Nijebto ništa. Kad sam se preselio u Centar, prije 50 godina, na tavanu je bilo pedalj osušenog ptičjeg izmeta. Jedan od stanara, i to predsjednik kućnog savjeta, držao je otvorene krovne prozore, kako bi golubovi slobodno ulazili. Drek je davaoo nekom pčelaru, kojemu je pravio okvire za saće, a ovaj mu je to i izmet plaćao medom, koji je onda preprodavao. Još je na tom tavanu u fušu pravio zubne proteze i krunice, jer je bio zubotehničar, a bavio se i restauracijom pokućstva, pa je u ograđenom dijelu tavana držao farbe i razređivače. Kako bi se riješio kćeri i, naročito, zeta, zamijenio je stan za dva i, bogufala, odselio.

JA
jamesd
17:39 13.08.2024.

Rezultat uhljeba u institucijama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije