U TIJEKU NORMALIZACIJA

VIDEO Popravljen potrgani vod na Savskoj: Pad dijela tramvaja uzrokovao zastoj

Foto: Neven Brnjas/Facebook
1/3
27.10.2024.
u 20:28

Na tramvaju Končara ponovno je otpao pantograf, priključak koji tramvaj spaja na žicu sa strujom, a s obzirom da je došlo do trganja gornjeg voda na Savskoj, sanacija čini se neće biti brzo gotova

Zbog oštećenja naponske mreže na Savskoj cesti kod Veslačke ulice, linije 4, 5 ,14 i 17 prometuju preusmjereno, a putnike od terminala Savski most do Trga Mažuranića prevoze autobusi, izvijestio je u ove nedjelje u poslijepodnevnim satima zagrebački ZET.  Naime, na tramvaju Končara ponovno je otpao pantograf, priključak koji tramvaj spaja na žicu sa strujom.

Srećom, pad pantografa nije uzrokovao trganje kompletnog voda već dijela koji je u međuvremenu zakrpan. Iako su putnike prevozili autobusi, očekuje se normalizacija tramvajskog prometa tijekom večeri.

Inače, zadnji incident s padom pantografa dogodio se u lipnju ove godine. Takvih slučajeva bilo je i prijašnjih godina, ali zbog dotrajalosti tramvaja i infrastukturne mreže, odnosno vodova, ovakvi kvarovi su sve češći. Kako doznajemo, buka prilikom pada težeg metalnog dijela s tramvaja koji je bio na stanici uznemirila je dio putnika koji su bili u vozilu te su ga ubrzo napustili

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije