dežurni telefon

Vrtić i škola na Kajzerici u ponedjeljak napokon otvaraju vrata

Ivica Lovrić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/2
Autori: Dijana Kožul, Sandra Golemac
04.09.2014.
u 15:08

Prvi gost na Dežurnom telefonu gradske rubrike Večernjeg lista, pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba Ivica Lovrić, odgovarao je na telefonske i e-mail upite čitatelja. Izvještaje čitajte u idućim danima u Večernjem listu, u printanom i web-izdanju.

Osnovna škola i vrtić na Kajzerici spremni su za početak nove školske godine.

– Danas idemo u obilazak, postoje još neki detalji, ali će se i škola i vrtić otvoriti u ponedjeljak – kazao je pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić. Gostujući danas u redakciji Večernjega lista na dežurnom telefonu gradske rubrike, Lovrić je istaknuo da se dugo nije dogodilo, čak ni u Hrvatskoj, otvaranje pet potpuno novih škola u istom danu. To će upravo biti slučaj u Zagrebu prvi dan nastave, u ponedjeljak 8. rujna, kada će s radom početi nove zgrade u Jelkovcu (srednja škola), Iveru (osnovna škola), Kajzerici (osnovna i srednja škola), te OŠ Pavleka Miškine (temeljito obnovljen objekt).

Kao nadležan i za resor predškolskog odgoja, podsjetio je da je u vrtićima, kojima pedagoška godina traje od ovoga tjedna, ima još 633 slobodnih mjesta (285 u jaslicama i 348 u vrtićima) – odnosi se to na privatne i vjerske ustanove. Lovrić je obećao i da će biti novih vrtića – u Kašini i Svetoj Klari. Za ovaj potonji uskoro se kreće s projektiranjem.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport rekao je i da će se danas održati skupština Košarkaškog kluba Cibona (kojem je on na čelu posljednje tri godine), na kojoj će se donijeti i nove važne odluke i proces sanacije kluba privest će se kraju.

Cijeli izvještaj s današnjeg gostovanja Ivice Lovrića na dežurnom telefonu, s njegovim odgovorima čitateljima koji su zvali telefonom ili postavljali upite e-mailom, pročitajte u Večernjem listu u petak i subotu, 5. i 6. rujna.

Komentara 8

SP
Spectator
17:46 04.09.2014.

Gospodine Lovriću, kojim su natječajima zaposleni učitelji/nastavnici u tim školama ?

DU
Deleted user
07:42 05.09.2014.

nema natjećaja kod ovih,samo podobni

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:39 04.09.2014.

Kaj je bilo natječaja? Pa valjda su već rođe izabrale podobne iz svoga plemena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije