plac-patrola

Za prave ljubitelje – pileća jetrica na saft sa žgancima i salatom

mira cvetko
Davor Višnjić/PIXSELL
02.05.2013.
u 17:00

Jetrica umirovljenica priprema samo zato što ih njezin suprug obožava, dok ona više voli laganiju hranu.

Umirovljenica Mira Cvetko ovaj ručak kuha isključivo suprugu koji jetrica obožava.

– Nešto najbolje na svijetu ta su mu jetrica, obvezno sa žgancima i salatom. Ja ih, pak, ne mogu baš podnijeti i jest ću samo palentu – rekla je učiteljica u mirovini.

Dodala je da ona ipak više voli laganiju hranu te će biti zadovoljna da se za ručak počasti samo palentom i salatom. 

Sastojci (za dvije osobe) 

40 dag pilećih jetrica - 15 kuna

1 mrkva - 2 kune 

1 luk - 2 kune 

20 dag palente - 8 kuna 

1 glavica zelene salate - 15 kuna

voda, ulje, sol, papar, brašno  

Cijena: 42 kune  

Postupak: 

Jetrica narezati na manje komadiće, pobrašniti, nauljiti i posoliti. 

Luk narezati i dodati jetricama, a dio narezati i popržiti na tavi s mrkvom. Dolijevati vodu i kuhati dok mrkva ne omekša. 

Na ulju prepržiti luk i dodati kuhanu mrkvu i luk te sve zajedno pržiti dok jetrica ne poprime boju. 

Sve to zaliti s još vode, začiniti i pustiti da se kuha još 10-15 minuta. 

Palentu skuhati u posoljenoj vodi, a salatu začiniti po volji.

>>Istarska maneštra za okrepu u vrućim proljetnim danima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije