Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvara se u studenom

Zagrebu vraćamo cabaret

Miro Ungar
Slavko Midzor/PIXSELL
25.08.2017.
u 10:01

Sve je počelo koncertom na kojemu je u publici sjedio i Bandić. Zaključeno je da zabava kakvu imaju mnoge metropole našoj nedostaje

Cabaret ove jeseni na velika vrata stiže u Zagreb. I to u društvu jazza. U prostorima bivšeg VIP kluba na početku Cesarčeve, uz sam Trg bana Jelačića, otvara se, naime, Cabaret Jazz Club u kojem će se priređivati glazbeni i scenski spektakli puni glamura. Grad će se tako vratiti u zlatne godine prošlog stoljeća, i to po uzoru na velike svjetske metropole, a prije svega pariški Moulin Rouge.

Bit će spektakularno

Na uređenju prostora intenzivno se počinje raditi idućeg tjedna, a tome, kao i pripremi programa, osobito se raduje Miro Ungar, legendarni zagrebački pjevač šlagera koji će biti zadužen za osmišljavanje cabaret sadržaja.

– Sve je počelo koncertom kojim sam u travnju u Kazalištu Komedija obilježio 80 godina života i 60 godina karijere. Gost mi je bio i gradonačelnik Milan Bandić, koji je onda zaključio da Zagrebu nedostaje cabaret program i da bih ga ja trebao osmisliti – govori Miro Ungar, koji smatra da je sa svojim iskustvom i znanjem pravi odabir za takav projekt.

– Cijeli sam život u šoubiznisu i siguran sam da će se Zagrepčanima svidjeti program, posebice jer nam trenutačno tako nešto nedostaje – poručuje Miro Ungar, koji ipak još skriva detaljne planove uređenja i programa. No, ističe da bi se novi zagrebački klub trebao otvoriti početkom studenog, a osim cabaret programa imat će i, kako mu ime govori, jazz scenu, za koju bi, kaže, trebao biti zadužen Matija Dedić.

Zagreb je cabaret klub zadnji put imao prije više od 15 godina, u tada popularnom Ritzu u Petrinjskoj ulici. Prostor u Cesarčevoj u koji će se smjestiti Cabaret Jazz Club pak Grad je nedavno predao kazalištu Komedija, koji će njime upravljati, a ravnatelj Krešimir Batinić kazao je da će, s obzirom na nedostatak takvih programa, svakako obogatiti kulturnu i turističku ponudu grada.

– Prostor je u samom središtu Zagreba, a klub će zasigurno biti prava atrakcija – poručio je Batinić.

Financiranje iz proračuna

S obzirom na to da je riječ o gradskom prostoru, kazalište ga je dobilo na korištenje bez plaćanja najma, a nakon primopredaje obavljena je procjena troškova obnove kluba te budućih izdataka, koji će se pokrivati iz zagrebačkog proračuna.

– Sve smo to osmislili jer je Zagreb bio, jest i mora ostati najbolji – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.     

Komentara 4

CA
carjegol13
21:18 26.08.2017.

Obzirom da se financira iz proračuna grada, očekujem besplatan ulaz i prihvatljive cijene proizvoda...

Avatar maxist
maxist
20:46 26.08.2017.

+ gange za većinu u Imotskom ob Savi.......

Avatar Papatest
Papatest
01:25 30.08.2017.

Predpostavljam da će i Kesovija tu zajašiti uz uvelog Ungara,ipak su nekada bili par,cabaret će biti umjetnička ubožnica propalih zvijezda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije