O PROMETU, ZETU...

Zagrebački HSLS opovrgnuo navod o uhljebljivanju: 'Ne bi bilo fer da diskreditiramo kolegicu'

Zagreb: Konferencija za medije HSLS-a
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
14.10.2024.
u 11:40

–  HSLS grada Zagreba poziva gradonačelnika da nakon tri godine konačno naprave prometnu studiju – kazao je Darko Klaić

Na današnjoj konferenciji za novinare HSLS-a  demantirati jednu vijest o sukobu interesa u gradskom vrtiću.  – Kolegica Benčić mi je rekla da ravnateljica Dječjeg vrtića  Šumske Jagoda nije njezina sestrična pa ne bi bilo fer da diskreditiram kolegicu ako to nije točno – kazao je predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić te dodao kako sve druge informacije koje se tiče uhljebljivanja u gradskoj upravi točne kao što je zapošljavanje predsjednika gradski četvrti u gradskoj upravi.

– Znate i sami da su tisuće Zagrepčana svakodnevno  zapravo zarobljeni u svojim vozilima tijekom dana u zagrebačkim prometnim gužvama – kazao je Klasić  i dodap kako je istraživanje provedeno u više europskih  gradova pokazalo kako su Zagrepčani, uz Bečanine,  u vrhu po stresu uzrokovanom u prometu.  –  Svjesni smo  ovog kolapsa prometa u gradu Zagrebu već protekle dvije godine. Žalosti nas da gradska uprava nije svjesna i ne preuzima uopće odgovornost za rješavanje istog – dodaje. 

Upozorili su i na radove na Savskoj i Vukovarskoj koji su se prema njihovom mišljenju trebali izvoditi ljetos, a ne tijekom jeseni. 
– Tijekom ljeta je trebalo pripremiti teren  da se radovi obave što bolje, trebalo se raditi i u tri smjene kako bi se to završilo do početka školske godine – kazao je. 

Dotakli su se i stanja u ZET-u te ističu kako Zagreb ima 180 tramvaja, što je  najveći broj ikada u povijesti, ali u protekloj godini  40% tih tramvaja  nije bilo na cestama  jer nije bila  provedena odgovarajuća javna nabava  i nisu osigurani rezervni dijelovi. –  Proteklih godina gradska uprava i gradonačelnik  donijeli su niz loših odluka što se tiče proširenja  biciklističkih staza, ali  i zatvaranja pojedinih ulica čiji rezultat zapravo vidimo danas  svakodnevno –  govori Klasić  i dodaje kako biciklističke staze zjape prazne dok su se neke vitalne prometnice zatvorile.  –  HSLS grada Zagreba poziva gradonačelnika da nakon tri godine konačno naprave prometnu studiju – zaključuje.

VEZANI ČLANCI:
Ključne riječi

Komentara 2

CH
che99
13:23 14.10.2024.

oba člana HSKS-a u Zagrebu su za govornicom.... moćna stranka

Avatar neugodan
neugodan
12:58 14.10.2024.

Jarun prazan zbog zabrane ulaska vozilima a trake za rekreativce poluprazne. Ljudi zive u spavaonicama i zele se druziti a onda im to netko uzme. Sramota. Povucite tu glupu odluku. Isto vrijedi i za Masarykovu i Teslinu. Tu i tamo neki pjesak hoda po cesti ali zato kaos u prometu. Pospite se pepelom, recite pogrijesili smo i vracamo na staro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije