Uređenje grada

Započinje sadnja 500 stabala i 800 grmova

uređenje grada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
11.03.2015.
u 08:30

Više od 350 radnika Zrinjevca započelo je veliko proljetno čišćenje, veći se radovi za 2015. godinu još planiraju

Nakon poboljšanja vremena slijedi i uljepšavanje grada pod palicom Zrinjevca koji je već započeo intenzivno proljetno čišćenje grada.

– Ovo je glavno razdoblje za radove, treba iskoristiti lijepo vrijeme i što prije urediti grad – poručio je Igor Toljan, direktor Zrinjevca, te napomenuo da će više od 350 djelatnika te podružnice Holdinga svaki dan biti na terenu u sklopu novih radova, ali i nekoliko većih projekata započetih još prošle godine koji polako završavaju.

Tako će uskoro oko škole i vrtića na Kajzerici biti dovršen drvored i travnjak, a stanari Starog Jelkovca konačno će dočekati obnovljeno igralište. Pri kraju je i sanacija travnjaka parka u Voltinu naselju, a u Borovju će uskoro završiti uređenje gradskih vrtova.

Veći projekti za ovu godinu još se planiraju, kažu u Zrinjevcu, no što se tiče manjih, već se jučer krenulo punom parom.

Počelo je rušenje trulih stabala na Dubravkinu putu na Tuškancu, a ovaj tjedan počet će i zamjenska sadnja. U ostalim dijelovima grada, a intenzivnije na Gornjem gradu, Trnju, Peščenici, u Donjem gradu i Maksimiru, provodit će se njega stabala, što uključuje prvenstveno orezivanje krošanja. Zasadit će se i 500 novih stabala, a grad će biti uljepšan i sadnjom 800 novih grmova, dok se već postojeće treba urediti, što je također u planu.

Uz tramvajsku prugu na Mihaljevcu djelatnici Zrinjevca uredit će raslinje, a u Aleji Bologne te u Zvonimirovoj i Heinzelovoj ulici uređivat će se živica. U tijeku su već i pripremni radovi za sanaciju travnjaka oštećenih tijekom zime, a uskoro će početi i uređenje dječjih igrališta u cijelom gradu, pri čemu će se urediti pješčanici te popraviti sprave, klupe i stolovi.

Komentara 4

Avatar LiTsung
LiTsung
13:28 11.03.2015.

500 stabala i 800 grmova je ništa za grad veličine Zagreba. 500 stabala komotno se može zasadit samo u mom kvartu i gotovo jedva da bi se primjetio povećani broj stabala.

SW
swimm
12:01 11.03.2015.

Ajme ,hoće li to uspjeti direktor Zrinjevca bez naloga Bandića ili će prvo šljakeri urediti privatne vrtove za đabe ???

Avatar utunelu
utunelu
12:41 11.03.2015.

meni se cini da vama nije jos jasno sta se desava u zag.holdingu,nema bandica nema vise glupiranja na nas racun!!vi samo radite milijunske stete jer se ponasate ko pijani milijarderi taj beskorini zrinjavac trosi abnormalne sume novaca na gluposti!!!zdravo drvece ruse da bi sadaili nove sadnice gdje je vam je pamet jel tako doma radite s svojim budžetom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije