gljive u tanjuru

Zaprešićke bukovače najbolji izbor nakon obilne blagdanske trpeze

kovač (1)
Foto: Rajko Polić
1/5
03.01.2013.
u 20:35

– Gljive su pravi hrvatski proizvod. Prije su se vreće zasijanog supstrata uglavnom uvozile. Odlične su rodnosti, kakvoće i zdravlja, kažu Kovači

Nerijetki su poslije obilata blagdanskog objeda smišljali kako bi svoj organizam što prije vratili u normalu nekim laganim jelom.

Na meti su bile i mlade i svježe zaprešićke bukovače, koje Sunčica Kovač svakodnevno bere na svojim nasadima. I sama je sa suprugom Srećkom, u nedostatku posla prošle godine kao gljiva "nikla" u poduzetničkim vodama. I nisu se prevarili.

– Gljive su pravi hrvatski proizvod. Prije su se vreće zasijanog supstrata uglavnom uvozile. Odlične su rodnosti, kakvoće i zdravlja – kažu Kovači.

Zaprešićke gljive uzgajaju se i beru i u Slavoniji, Međimurju i još ponegdje.

Kilogram bukovača na tržnici stoji 30 kuna, a potrošačima su manje poznate. No, kao namirnica upotrebljive su za sve vrste jela, od pohanja do variva, gulaša i salata.

>>Zaprešićki gljivari zadovoljni berbom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije