HSLS se pita

Zašto sanacija Jakuševca nije počela ni mjesec dana nakon odrona?

Zagreb: Pogled iz zraka na odron u kojem su ozlijeđena tri radnika na odlagalštu otpada Jakuševec
Luka Stanzl/PIXSELL
08.01.2024.
u 16:49

Kompostana Zrinjevca mora se hitno osposobiti kako bi se smanjili troškovi za odvoz biootpada, koji se trenutačno plaća po rekordnoj cijeni, upozorava gradski HSLS

Zagrebački HSLS prozvao je jučer gradsku vlast za netransparentnost u trošenju novca u slučaju izrade internetskih stranica Centra za kulturu Maksimir. Naime, smjenom vlasti imenovana je nova uprava Centra te je predsjednicom Upravnog vijeća postala članica stranke Možemo! Antonija Letinić, a ravnateljica Katarina Zrinka Matijević, koje su, tvrde HSLS-ovci, za izradu web stranice Centra odabrale izvođača bez jasnih kriterija. Osvrnuo se HSLS i na nova kašnjenja gradske uprave zbog kojih je onemogućen kvalitetan rad zagrebačkog komunalnog redarstva, gradskih tvrtki i poslovnih subjekta.

Gradonačelnik je, navode gradski HSLS-ovci, ponovno propustio rok od šest mjeseci od stupanja na snagu nove Odluke o komunalnom redu, kojom se, među ostalim, uređuju propisi o najmu oglasnih prostora u vlasništvu Grada Zagreba, postavljanju sustava javnih bicikala i parkirališnih automata te korištenju površina javne namjene. Zbog toga, tvrde oni, suvlasnici koji obnavljaju zgrade nakon potresa ne mogu zakupiti prostor ispred zgrade koji im treba za kamione, građevinsku mehanizaciju i odlaganje građevinskog materijala, tvrtke koje se bave oglašavanjem nemaju pravnu osnovu na temelju koje mogu naplatiti naknadu za oglašavanje na imovini Grada Zagreba, a Zagrebparking ne može postaviti nove parkirališne automate.

HSLS je na jučerašnjoj konferenciji upozorio i na činjenicu da je od drugog jakuševečkog odrona prošlo više od mjesec dana, a sanacija još nije počela. Kompostana na Jakuševcu mora se, poručuju, hitno sanirati kako bi se smanjili troškovi za odvoz biootpada, koji se trenutačno plaća po rekordnoj cijeni od 373 eura po toni.

– Spremnici za otpad diljem Zagreba pucaju po šavovima, stoga tražimo hitan početak radova na sanaciji Jakuševca svim raspoloživim sredstvima – poručili su na jučer održanoj konferenciji za medije Darko Klasić i Kristijan Jelić, predsjednik i potpredsjednik Glavnog odbora HSLS-a grada Zagreba, te gradski zastupnik Alen Lochert.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije