ANGAŽIRANE I DRUGE TVRTKE

Zašto zagrebačke đake do škole ne vozi ZET? Roditelji iznenađeni, iz Grada umiruju: 'To je privremeno'

Zagreb: Nastava za u?enike OŠ Pavleka Miškine održavat ?e se u školi za strane jezike Vodnikova
Goran Stanzl/PIXSELL
18.09.2024.
u 11:59

Sredinom godine ZET je pokrenuo nabavu novih školskih autobusa i očekujemo da će odluka o odabiru uskoro biti potpisana. Do isporuke novih, autobusi u najlošijem stanju zamijenjeni su ugovaranjem prijevoza s privatnicima, objasnili su nam iz gradske uprave.

Da je vozni park ZET-a već neko vrijeme u lošem stanju, dobro je poznato, no izgleda da se situacija pogoršava. Zaključili su to i pojedini roditelji koje je, kažu, iznenadilo kada su vidjeli da za školski prijevoz njihove djece nije zadužen ZET. Tako je, primjerice, na webu OŠ Dragutina Damjanića u Gajnicama objavljeno da će prva dva tjedna đake prevoziti Slavonija Bus, a slične su informacije dobili i učenici iz Granešine.

A iz Grada potvrđuju da đake pojedinih škola prevoze vanjski suradnici, no naglašavaju da je situacija privremena te da se stalno mijenja. – Sredinom godine ZET je pokrenuo nabavu novih školskih autobusa i očekujemo da će odluka o odabiru uskoro biti potpisana. Do isporuke novih, autobusi u najlošijem stanju zamijenjeni su ugovaranjem prijevoza s privatnicima.

Privremena je to suradnja i potreba za njihovom uslugom smanjivat će se kako se ZET-u budu isporučivali rabljeni autobusi – odgovaraju s Radićeva trga. Nabavlja se, podsjetimo, 30 rabljenih autobusa, a u Gradu kažu da ih je 18 već u prometu te da ostali pristižu svakog tjedna.

Zagreb: Nastava za u?enike OŠ Pavleka Miškine održavat ?e se u školi za strane jezike Vodnikova
1/31

Ističu i da se dugogodišnje neulaganje odrazilo i na organizirani prijevoz učenika, kojim je u prošloj nastavnoj godini bilo obuhvaćeno oko 3600 đaka iz 19 škola koji su se prevozili u 26 autobusa. Za ovu je školsku godinu pak, kako doznajemo, usluga ugovorena s tvrtkama Samoborček, Slavonija Bus i Srećko Tours, i to za milijun eura bez PDV-a, a nabava je provedena za OŠ Sesvete, Granešina, Brezovica, A. B. Šimića, Frana Galovića i Dugave.

U međuvremenu je, čini se, došlo i do promjena jer su učenici iz Dugava obaviješteni da će ih ipak prevoziti ZET, a đaci iz OŠ Bana Josipa Jelačića u Podsusedu da će to činiti Slavonija Bus. No nije ovo prvi put da se angažiraju vanjske tvrtke jer se slična nabava provodila i lani, a nije riječ ni samo o osnovnoškolcima. Grad će, prema raspisanom natječaju, potrošiti oko 38.000 eura na usluge prijevoza predškolaraca iz raznih dijelova Brezovice do vrtića u Hrvatskom Leskovcu. 

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar R2D2
R2D2
17:23 18.09.2024.

U nabavci su prastari autobusi, samo kaj nisu stigli, za koju godinicu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije