Paklene vrućine

ZET-ov sindikat negoduje zbog pokvarenih klima uređaja u mnogim vozilima

Na zagrebačkim ulicama znatno veći broj ZET-ovih vozila oslikanih reklamama
Patrik Macek/PIXSELL
23.06.2021.
u 13:09

Sindikat zahtjeva da se čim prije van funkcije stave autobusi i tramvaji u kojima je klima u kvaru te da što prije poprave vozila s kvarom na klimatizacijskom sustavu

Iz dana u dan Zagrepčani sve teže izlaze na kraj s velikim vrućinama, a izgleda da slične probleme imaju i vozači te kondukteri ZET-a. Njihov se Sindikat prometnih vozača i prometnih radnika (SVPRZZ) u srijedu zato dopisom obratio upravi sa zahtjevom da se čim prije van funkcije stave autobusi i tramvaji u kojima klima ne radi te da što prije poprave vozila s kvarom na klimatizacijskom sustavu. 

Da stvar bude gora, bez klime su i reklamni tramvaji, odnosno oni koji na prozorima imaju iscrtane oglase pa bi njihovo micanje iz prometa uzrokovalo gubitke za tvrtku. Usprkos tome, Sindikat apelira na upravu da ih makne iz prometa te da se izgubljeno vrijeme nadoknadi u vrijeme hladnijih dana. Traže i da se u vrijeme vrućina svim radnicima kojima to niej dostupno, osiguraju i dovoljne količine vode. 

"Svima nam na prvom mjestu mora biti osiguranje zaštite radnika koji su najviše izloženi ovakvim ekstremnim temperaturama, kako bi zaštili zdravlje istih i povećali sigurnost u prometu", zaključuju iz Sindikata, u dopisu koji potpisuje njegov predsjednik Ante Jelić. 

Ključne riječi

Komentara 2

PO
pokojniMBkriminalac
17:37 27.06.2021.

A niste negodovali zadnjih 20 godina dok je Bandić bio živ?

SE
Sefika
22:21 23.06.2021.

Kondukteri u ZET-u ne postoje od sredine devedesetih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije