Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlična vijest

ZG: U prvih osam mjeseci ni jedno dijete nije poginulo u prometu

Prvi dan škole u Zagrebu (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
03.09.2013.
u 14:12

Djeca u dobi od tri do 8 godina pozvana su u četvrtak na Jelačić plac sa svojim rolama, biciklima, romobilima....

Odlične vijesti stižu iz zagrebačke policije. U prvih osam mjeseci ove godine na području PU zagrebačke odnosno grada Zagreba i Zagrebačke županije niti jedno dijete nije poginulo u prometnim nesrećama!

Podatak je to koji je iznio Viktor Forjan iz Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave zagrebačke prilikom konferencije za novinare povodom prezentacije programa \"Poštujte naše znakove\". 

Ipak, u nesrećama je ove godine  ozlijeđeno 147 djece, od kojih 10 teško, a 137 lakše. Od ukupno 10 teško ozlijeđene djece, dvoje su nastradali kao vozači, četvero kao putnici i četvero kao pješaci. Od ukupno 137 lakše ozlijeđene djece, 11 su nastradali kao vozači, 94 kao putnici i 32 kao pješaci.

Policija je najavila i kako će tijekom rujna obići sve osnovne škole i popričati s učenicima o sigurnosti u prometu te podijeliti prvašićima reflektirajuće prsluke za siguran put do škole. 

Na zagrebačkim je ulicama oko 11.000 prvašića. 

PU zagrebačka, HAK i AK Siget  povodom početka nove školske godine održat će i  posebnu akcijom pod nazivom „Sigurno i vješto u prometu“ i to od 10 do 11 sati u četvrtak 5. rujna 2013. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Cilj akcije je senzibiliziranje javnosti, u prvom redu vozača na potrebu tolerantnijeg pristupa i ponašanja za volanom, odnosno potrebu za povećanim oprezom vozača u zonama osnovnih škola. Djeca vozači svih dječjih prijevoznih sredstava (bicikli na dva i tri kotača, role, romobili) u dobi od tri do 8 godina će se natjecati u sigurnom i spretnom upravljanju „vozilima“, a svi natjecatelji bit će nagrađeni prigodnim darovima, izvijestili su iz PU zagrebačke. 

>>Svaki će prvašić dobiti reflektirajući prsluk za siguran put

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije