ZET i Google

Započela nova usluga ZET-a za planiranje putovanja

Google
Foto: Screenshot Google Maps
1/5
07.10.2014.
u 11:31

Preko stranice ZET-a moći će se vidjeti sve stanice tramvaja i autobusa, ali još ne radi prikaz stvarnog vremena polaska i dolaska vozila

Građani su dobili mogućnost da odsad planiraju putovanja. Naravno da ima prostora za nadogradnju usluge i sigurno da će se na tome raditi, ali ovo je velika stvar. Ne samo za naše građane već i za turiste kojima je ova stranica također namijenjena – rekla je Sandra Švaljek, zamjenica gradonačelnika. 

Nova usluga ZET-a koja je startala prije nešto manje od sat vremena ZET nije stajala ni jednu kunu. Koristili su se svojom postojećom internetskom stranicom i raspoloživim resursima unutar tvrtke. Uslugu će tako dnevno moći koristiti milijun putnika koji se i inače voze javnim prijevozom. 

– Cilj nam je pružiti točne informacije građanima i turistima da se brže i lakše snalaze u gradu. Zagreb je tako uvršten među 2800 gradova na globalnoj razini koji su građanima ponudili ovakvu uslugu – rekla je Ivana Grbavac, menadžerica za razvoj Googlea. 

Nova usluga još uvijek ne pruža stvarno vrijeme dolaska tramvaja i autobusa, ali daje sve ostale informacije, poput krajnje točke odredišta, svih stanica autobusa i tramvaja. Kako doznajemo, cilj je iste informacije pružiti i putnicima koji se koriste prigradskom željeznicom, na čemu se radi. 

Informacije o prijevozu dostupne su u Google kartama u sklopu web-preglednika, kao i u Google kartama za mobilne telefone. Da biste pristupili informacijama o prijevozu, posjetite maps.google.hr, kliknite „Upute“ i upišite polaznu točku i odredište, bilo kao adresu ili ime lokacije. Zatim odaberite ikonu „Javni prijevoz“ kako biste dobili mogućnosti javnog prijevoza, vremena polaska, brojeve linija i rute. Kao alternativu isto možete upisati izravno na maps.google.hr/transit. Kako biste isplanirali putovanje, na ploči s lijeve strane karte kliknite gumb „Preuzmite upute“, zatim kliknite na ikonu „Javni prijevoz“ pa upišite početnu točku i odredište. Izračunat ćemo najbrži put kojim možete doći od točke A do točke B te predložiti vrstu prijevoza koja najbolje odgovara zadanom vremenu putovanja.

>>Tramvaji i autobusi uz Google će voziti točnije

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
21:00 07.10.2014.

Nama treba ZETcheck, realna najava dolazaka autobusa i tramvaja a ne planiranje putovanja!!! Jeste možda posjetili redizajniranu stranicu ZET-a i vidjeli nebuloze, piše autobusni prijevoz-noćni i onda objave cjelodnevni vozni red (lin. 268, 212, 116, 172). Bravo glasnogovornik ZET-a.

TH
than
12:11 07.10.2014.

Izracunati najbrzi put ? Prije ce biti najkraci, a hoce li biti i najbrzi ovisi o puno toga, pogotovo kada je ZET u pitanju.

IV
ivan599
12:35 07.10.2014.

Aplikacija koju su ferovci složili je blokirana iz razloga što je opteretila server od zet-a, nije nikakav terorizam bio u pitanju jednostavno slaba infrastruktura koju zet ima nije podnijela zahtjeve koje su bili pred nju stavljeni u tom trenutku. Realnognog vremena dolaska ce biti u funkciji u drugoj fazi pošto je google u pitanju kod njh to ide puno brže nego kad su u pitanju naši. Ono što je zanimljivo je to da sve webove za grad radi isklucivo jedna firma, Globaldizajn cudno da nitko drugi nije u stanju napraviti web za manje pare a bolje kvalitete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije