Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN ZA SMRT DVOJICE NEPALACA

Vozio kombi bez položenog ispita, udario motocikl i pobjegao, ostavivši unesrećene preko kojih su prešla i druga vozila

Sudar motocikla i kombija kod Gospića, poginulo dvoje ljudi
Foto: Nikola Mraovic
1/7
27.04.2024.
u 10:53

Njegov odvjetnik je kasnije tvrdio da nije pobjegao već da se malo udaljio jer je bio u šoku

I. D. (23) optužen je da je skrivio prometnu nesreću u kojoj su poginula dva državljana Nepala, 27-godišnjak i 25-godišnjak, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće, ne pruživši im pomoć. Kasnije se ipak javio policiji te je bio uhićen i pritvoren, a tužiteljstvo u optužnici traži da i mu se istražni zatvor produlji. Ali i da mu se zabrani upravljati motornim vozilima svih kategorija. Optužnicu je protiv njega podiglo ŽDO Karlovac, a riječ je o događaju koji se zbio 26. listopada 2023. u 4.45 u Gospiću. Prema optužnici, I. D. je upravljao teretnim automobilom kojim je prevozio ogrjevno drvo, za koje nije imao dokumentaciju te se kretao desnom prometnom trakom po A1, vozeći iz Perušića prema Gornjoj Ploči. Vozio je teretni automobil, navodi tužiteljstvo, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, čime je pristao da ugrozi sigurnost drugih sudionika u prometu

Zbog, kako se navodi u optužnici, vozačkog neiskustva i stručne neosposobljenosti da upravlja motornim vozilima, nije prilagodio brzinu noćnim uvjetima vožnje i mokrom i klizavom kolniku. Osim toga, nije vodio računa da je vozilo kojim upravlja opterećeno teretom. Stoga nije pravovremeno uočio motocikl hrvatskih oznaka na kojem su bili vozač i suvozač, oba državljani Nepala. Bez kočenja  i pokušaja da izbjegne motocikl,  prednjim lijevim dijelom teretnog automobila udario u stražnji dio motocikla. Vozač motocikla i putnik na motociklu su zbog siline udarca nabačeni na prednju lijevu stranu teretnog vozila, a zatim odbačeni na kolnik nakon čega su na putnika motocikla, zbog nemogućnosti izbjegavanja, naletjeli teretni i osobni automobil koji su se kretali iza njih u istom smjeru. Vozač i putnik na motociklu zadobili višestruke ozljede od kojih su preminuli na mjestu nesreće.

Prema optužnici. I. D. neposredno nakon nesreće koju je prouzročio, te u kojoj su vozač i putnik na motociklu odbačeni na kolnik autoceste na kojem su ostali ležati ozlijeđeni, napustio mjesto nesreće i udaljio se u nepoznatom smjeru bez da je pružio pomoć ozlijeđenima iako je to mogao učiniti bez da ugrozi sebe i druge. Njegov odvjetnik je kasnije tvrdio da nije pobjegao već da se malo udaljio jer je bio u šoku.

 

GALERIJA Policija o nesreći kod Gospića: Vozač (22) prevozio drva bez dokumentacije, udario Nepalce pa pobjegao
Sudar motocikla i kombija kod Gospića, poginulo dvoje ljudi
1/7

Komentara 4

TH
than
11:08 27.04.2024.

Čuj to nije pobjegao već je bio u šoku. To bi imalo smisla da nije problem u tome što nema položen ispit. Mada u našem krivosuđu svašta prolazi.

AL
AlfaMike
14:11 27.04.2024.

To što nema položen vozački i nije neki problem . Za njih pravila ne vrijede. Svaki dan vidim pripadnike našeg blaga kako se cijele obitelji ( uključujući i malu djecu ) voze u kabini kamiona.

Avatar argus1000
argus1000
11:29 27.04.2024.

Ah, te naše dragocjene manjine iz Doljana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije