Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Učenice iz OŠ Krune Krstića iz Zadra pobjednici su Natjecanja u financijskoj pismenosti

Natjecanje u financijskoj pismenosti
11.04.2024.
u 09:20

Više od 1800 učenika iz 256 škola učilo je o ispravnom upravljanju novcem

Vita Bajlo, Ivona Karuc i Dora Baćac iz 6.a. OŠ Krune Krstića pobjednice su Natjecanja u financijskoj pismenosti održanog putem online platforme Kahoot! u organizaciji Štedopisa, Instituta za financijsko obrazovanje. Natjecanje je namijenjeno učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola u svrhu povećanja financijske pismenosti mladih. Održalo se 29. veljače 2024., a sudjelovalo je 605 ekipa, odnosno 1.815 učenika iz 256 škola diljem Hrvatske.

„Ovo natjecanje ću pamtiti kao jako lijepo iskustvo u životu“, izjavila je Dora iz pobjedničke ekipe, a Vita dodaje da su pripremajući se naučile o važnosti štednje, razlikovati potrebe od želja, postavljati financijske ciljeve te gdje mogu zamijeniti stare novčanice kuna.

„Sadržaj natjecanja je poučan i zanimljiv, a radost i zadovoljstvo djece su dodatna motivacija“ izjavila je mentorica pobjedničkog tima učiteljica informatike Branka Bajo.

Drugo mjesto pripalo je šestašima Tadeju Lešnjaku, Eleonori Orlović i Marinu Galiću iz VI. osnovne škola Varaždin pod mentorstvom Natalije Hranjec, učiteljice engleskog i njemačkog jezika i voditeljice izvannastavne aktivnosti Poduzetništvo.

Treće mjesto osvojili su učenici Osnovne škole Turanj Karlovac Filip Vrbanić, David Majdančić i Matej Sabljarić koje je za ovo natjecanje pripremala Antonia Špoljarić, učiteljica matematike.

„Veliki odaziv osnovnih škola na prošlogodišnje natjecanje Štedopisa pokazao nam je da interes za financijskim obrazovanjem itekako postoji te da su važnost financijske pismenosti prepoznali i nastavnici i učenici. To nam je drago jer su učenici stekli osnovna financijska znanja pripremajući se za online kviz iz naših obrazovnih materijala, što ih je potaklo na daljnje financijsko obrazovanje“, izjavila je Marina Ralašić, predsjednica Štedopisa dodavši da su najuspješnije ekipe osvojile vrijedne nagrade partnera natjecanja Addiko banke – pametne ploče, pametne satove i radionice financijske pismenosti Štedopisa za svoje razrede kroz koje će preko 500 učenika učiti o upravljanju novcem.

Natjecanje u financijskoj pismenosti je projekt Štedopisa čiji je cilj poboljšati financijsku pismenost mladih.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije