Recept je osmislila gastroblogerica Nasja Duplančić na čijem blogu možete pronaći vrijednu zbirku domaćih, tradicionalnih jela, redom pripremljenih od sezonskih namirnica baš kao što je i recept koji vam danas nudimo.
Proljetna jaja
Sastojci:
do 6 jaja
2 šake svježeg, mladog špinata
2-3 manja poriluka
šalica boba u zrnu
sol, papar, muškatni oraščić
maslinovo ulje
Priprema:
Bob uronite u kipuću vodu kako bi mu mogli lakše odstraniti opnu. Špinat operite i narežite na manje komade. Poriluk prerežite po duljini, operite ga i narežite na kolutove. U veću tavu stavite malo maslinova ulja pa ubacite poriluk i pirjajte desetak minuta uz miješanje da poriluk uvene. Ubacite zrna boba kojima ste prethodno odstranili opnu pa ubacite špinat i dodajte 1 dl povrtnog temeljca da se sve kuha koju minutu. Dodajte začine. Žlicom razmaknite povrće tako da dobijete rupe u koje ćete staviti jaja. Koliko jaja želite, toliko jamica napravite. Poklopite i pustite da se jaja ispeku. Gotovo je kad bjelanjak više nije proziran. Jaja posolite i popaprite i uživajte u ovom divnom jelu.