u svakoj prilici

Bezmesni dan: Božanstvena proljetna jaja možete poslužiti za doručak, ručak ili večeru, prijat će vam uvijek

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
Bezmesni dan: Božanstvena proljetna jaja možete poslužiti za doručak, ručak ili večeru, prijat će vam uvijek
01.06.2022.
u 10:12
Obiteljski ručak može biti gotov za pola sata i pritom biti jako ukusan i hranjiv, a bez trunke mesa. Bob, mladi špinat, poriluk i domaća jaja u ovoj kombinaciji oduševit će sve ukućane, čak i one koje je jako teško nagovoriti da pojedu nešto zeleno.
Pogledaj originalni članak

Recept je osmislila gastroblogerica Nasja Duplančić na čijem blogu možete pronaći vrijednu zbirku domaćih, tradicionalnih jela, redom pripremljenih od sezonskih namirnica baš kao što je i recept koji vam danas nudimo.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Proljetna jaja

Sastojci:

do 6 jaja

2 šake svježeg, mladog špinata

2-3 manja poriluka

šalica boba u zrnu

sol, papar, muškatni oraščić

maslinovo ulje

Priprema:

Bob uronite u kipuću vodu kako bi mu mogli lakše odstraniti opnu. Špinat operite i narežite na manje komade. Poriluk prerežite po duljini, operite ga i narežite na kolutove. U veću tavu stavite malo maslinova ulja pa ubacite poriluk i pirjajte desetak minuta uz miješanje da poriluk uvene. Ubacite zrna boba kojima ste prethodno odstranili opnu pa ubacite špinat i dodajte 1 dl povrtnog temeljca da se sve kuha koju minutu. Dodajte začine. Žlicom razmaknite povrće tako da dobijete rupe u koje ćete staviti jaja. Koliko jaja želite, toliko jamica napravite. Poklopite i pustite da se jaja ispeku. Gotovo je kad bjelanjak više nije proziran. Jaja posolite i popaprite i uživajte u ovom divnom jelu.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.