Brzo i fino

Evo što je danas za ručak: bukovače pohane u pećnici s umakom od milerama, vlasca i limuna

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Evo što je danas za ručak: bukovače pohane u pećnici s umakom od milerama, vlasca i limuna
12.05.2022.
u 06:14
Danas vam predstavljamo jednostavan način za pripremu gljiva koje mogu biti odlično glavno jelo, prilog, ili savršena zamjena za meso. U pitanju su pohane bukovače i to iz pećnice, poslužene uz umak od milerama, vlasca i limuna.
Pogledaj originalni članak

Recept s prepoznatljivim potpisom gastroblogerice Tatjane Miletić idealno je rješenje za ukusan ručak usred tjedna, kad trebate nešto fino i malo drugačije.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Pohane bukovače iz pećnice

Sastojci:

bukovače (12 cvjetova)

3 šake krušnih mrvica, najbolje panko 

komadić parmezana

češnjak u granulama

dimljena paprika

2 jajeta

3 žlice brašna

sol

maslac

Za umak:

200 ml milerama

vlasac

limunov sok

sol

Priprema:

Bukovače dobro operite, osušite i posolite. U tri različita tanjura pripremite brašno, razmućena jaja (koja ćete također posoliti) i krušne mrvice u koje ćete dodati parmezan i začine (češnjak i dimljenu papriku). Bukovače redom namačite u brašno, pa u jaje i na kraju u pripremljene krušne mrvice. Slažite ih na papir za pečenje koji ste prethodno dobro nauljili i zatim na svaku bukovaču stavite kockicu maslaca. Gljive "pohajte" u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Dok su gljive u pećnici, napravite umak od milerama: sitno nasjeckajte vlasac i ubacite ga u mileram pa dodajte sok od limuna i sol. Bilo bi dobro da umak odstoji cijelo vrijeme dok su gljive u pećnici jer će tako mileram poprimiti arome vlasca i limuna.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.