Svakako probajte

Kako napraviti domaći sirup od ružmarina? Recept je više nego jednostavan, a rezultat božanstven!

Sandra Šimunović/Pixsell
08.05.2022.
u 09:17

Jedan od simbola Mediterana, obožavana biljka čiji grm svatko želi imati pri ruci jer daje jelima tako finu aromu može se konzumirati i u napitku koji će vas regenerirati i osvježiti. Dodatno ga aromatizirajte ploškicama limuna ili limete i ukrasite cvjetovima svježeg ružmarina

Ovim sirupom možete zasladiti čaj ili ga koristiti za aromatiziranje koktela. Osim toga, poslužen u staklenom bokalu izgleda prekrasno pa će biti ukras svim vrtnim zabavama koje su pred nama. Evo i recepta!

Foto: Shutterstock

Sirup od ružmarina

Sastojci:

50 vršnih grana ružmarina

3 l vode

3 kg šećera

30 g limunske kiseline

Priprema:

Grančice ružmarina operite, stavite u veću posudu, pospite limunskom kiselinom i rukama malo zgnječite. Zatim prelijte vodom, poklopite i ostavite 24 sata. Ocijedite pa u tekućinu dodajte šećer i promiješajte i ostavite par sati, toliko da se otopi (povremeno miješajte). Kada se šećer potpuno rastopio, malo sirupa stavite u čašu i razrijedite s vodom, isprobajte pa po potrebi dodajte još malo limunske kiseline.

Sirup izlijte u čiste boce i čuvajte na hladnom mjestu. Sok pripremite tako da sirup razrijedite s hladnom vodom u omjeru koji vam odgovara, možete ga dodatno aromatizirati ploškicama limuna ili limete i cvjetovima svježeg ružmarina.  Ovim sirupom možete zasladiti čaj ili ga koristiti za aromatiziranje koktela.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije